Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Νέα Δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό οι πολίτες.

 Προβάδισμα 6,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της νέας δημοσκόπησης της MRB για το OPEN που παρουσιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%, το οποίο με την αναγωγή στα έγκυρα όπως ανέφερε ο αναλυτής της MRB Δημήτρης Μαύρος μπορεί να ξεπεράσει το 3% και να οδηγήσει σε είσοδό του στη Βουλή. Με την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 6,3%.

Νέα Δημοσκόπηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 38,1% έναντι 29,2% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.


Η απάντηση «κανένας» πήρε το υψηλό 25,7% ενώ ένα 7% θεωρεί καταλληλότερο κάποιον άλλο πολιτικό αρχηγό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό στήριξης 46% έναντι 20,6% του Αλέξη Τσίπρα στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων και 37,6% έναντι 27% σε ό,τι αφορά τα θέματα ανάπτυξης. Αναφορικά με τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και της μεσαίας τάξης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 34,7% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νέα Δημοσκόπηση

Σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, η ακρίβεια είναι το πλέον βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι. Ένα 51,9% την ανέφερε ως το πιο σημαντικό ζήτημα, ενώ στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11% ήταν η υπόθεση Πάτση. Το θέμα της ανεργίας ακολουθεί με 10,3%, τα Ελληνοτουρκικά έπονται με ποσοστό 7,6%, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκέντρωσε ποσοστό 7,3%.

Αναφορικά με το καλάθι του νοικοκυριού, μόλις το 33% των ερωτηθέντων το κρίνει ως ένα θετικό μέτρο ενώ το 61,1% το κρίνει αρνητικά.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης είναι και το γεγονός ότι το 81,4% κρίνει ως πολύ σοβαρή την υπόθεση Πάτση.

Για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία το 48,2% θεωρεί πως πρέπει να γίνει περισσότερο σκληρή, το 38,8% ότι πρέπει να παραμείνει ως έχει ενώ ένα 6,1% απάντησε ότι πρέπει να γίνει λιγότερο σκληρή.

Νέα πολιτική δημοσκόπηση Νέα πολιτική δημοσκόπηση Νέα πολιτική δημοσκόπηση

newpost.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου