Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ: Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει ξανά βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένου ενός πυραύλου που πυροδότησε προειδοποιητικές σειρήνες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ιαπωνίας, ανακοίνωσε σήμερα το Τόκιο.

Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία δήλωσαν ότι ο πύραυλος μπορεί να ήταν ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, ένα όπλο μεγάλου βεληνεκούς σχεδιασμένο να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή στην άλλη πλευρά του πλανήτη, αναφέρει το Reuters.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε αρχικά ότι ο πύραυλος είχε πετάξει πάνω από την επικράτεια της χώρας, κάτι που αργότερα διαψεύστηκε.

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Yasukazu Hamada είπε ότι η κυβέρνηση έχασε τον πύραυλο από ραντάρ πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι είπαν ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος είχε μια «αποτυχημένη πτήση», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Yoji Koda, απόστρατος αντιναύαρχος και πρώην διοικητής στόλου της Ιαπωνικής Ναυτικής Δύναμης Αυτοάμυνας, είπε ότι η απώλεια του πυραύλου από το ραντάρ υποδηλώνει αποτυχημένη εκτόξευση.

- Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή στη διαδρομή πτήσης υπήρξε πρόβλημα και ότι ο πύραυλος ουσιαστικά διαλύθηκε - είπε.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Αντριέν Γουάτσον δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν και η ομάδα του «αξιολογούν την κατάσταση», προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να διασφαλίσει την ασφάλεια.

Νωρίτερα χθες, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περισσότερους από 100 πυραύλους πυροβολικού από την ανατολική της ακτή στη στρατιωτική ζώνη ασφαλείας που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία με τη Σεούλ, ανέφερε ο στρατός της Νότιας Κορέας, μετέδωσε το Reuters.

novosti.rs

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου