Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Εκατομμύρια Βρετανοί παλεύουν με τους λογαριασμούς - watchdog. Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα προτείνει την υποψηφιότητα του, ελλείψει άλλων υποψηφίων, ο επόμενος πρωθυπουργός είναι πιθανότατα ο Ρίσι Σουνάκ.

 Εκατομμύρια Βρετανοί παλεύουν με τους λογαριασμούς - watchdog

Ένας στους τέσσερις ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει «οικονομικές δυσκολίες», λέει η FCA

Σχεδόν 32 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 60% όλων των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρούν ότι είναι βαρύ ή κάπως επιβάρυνση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με έρευνα της Αρχής Οικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) την Παρασκευή.Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου, το σύνολο αυξήθηκε κατά έξι εκατομμύρια από το 2020, όταν η οικονομία μπήκε σε lockdown για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ένας στους τέσσερις ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες ή θα μπορούσε γρήγορα να βρεθεί σε δυσκολία εάν υποστεί οικονομικό σοκ», ανέφερε η έκθεση, επισημαίνοντας ότι 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν λογαριασμούς ή πληρωμές δανείων σε τουλάχιστον τρεις από τους έξι μήνες πριν από την πραγματοποιήθηκε έρευνα.

Διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που ζουν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν σχεδόν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε σύγκριση με εκείνους που ζουν στις λιγότερο υποβαθμισμένες περιοχές. Ο watchdog είπε ότι «12% των ανθρώπων στη Βορειοανατολική και το 10% στη Βορειοδυτική αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ενώ το 6% των ανθρώπων στη Νοτιοανατολική και τη Νοτιοδυτική βρίσκεται στην ίδια θέση».

Σύμφωνα με την έκθεση, η FCA έχει εκδώσει μια υπενθύμιση στις τράπεζες σχετικά με τον τρόπο υποστήριξης πελατών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ενθαρρύνοντάς τις να επικοινωνήσουν με τους παρόχους σε πρώτη φάση για να συζητήσουν επιλογές.

Ο χρηματοοικονομικός ρυθμιστικός φορέας, που λειτουργεί ανεξάρτητα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει ότι η έρευνα είναι η μεγαλύτερη του είδους της, έχοντας πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με περισσότερα από 19.000 άτομα.
============

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν θα προτείνει την υποψηφιότητά του για τη θέση του ηγέτη των Συντηρητικών και πρωθυπουργού της Βρετανίας

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, ελλείψει άλλων υποψηφίων, ο επόμενος πρωθυπουργός είναι πιθανότατα ο Ρίσι Σουνάκ

--------

Φον ντερ Λάιεν "Βλέπω επιτάχυνση των τάσεων σε αυξημένη ένταση στις σχέσεις με την Κίνα"
Η ΕΕ θα πρέπει να χορηγεί έως και 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ μηνιαίως στην Ουκρανία, τα οποία θα ανέλθουν σε περίπου 18 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου