Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων υπό ισχυρή… αστυνομική συνοδεία! (photos).

 sintaxeis1

Διεκδικούν όσα τους έχουν αφαιρεθεί: Επιστροφή αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ.

Τα περήφανα γηρατειά δεν σταματούν να διεκδικούν τα κεκτημένα τους, αυτά που έχουν δουλέψει, αυτά που τούς ανήκουν. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έταξε στους συνταξιούχους να τρώνε με «χρυσά κουτάλια», τελικά τούς δίνει μόνο ψίχουλα. Τα περιβόητα αναδρομικά σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα… 8 ευρώ τον μήνα!

Στους δρόμους τα «περήφανα γηρατειά»

Σήμερα οι συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους. Καμία βροχή δεν τούς σταμάτησε. Καμία αστυνομική δύναμη. Οι απόμαχοι της δουλειάς πραγματοποίησαν πανελλαδική κινητοποίηση στους δρόμους της Αθήνας, με το ραντεβού να «δίνεται» στις 11:30 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από εκεί, οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι, οι συνταξιούχοι -άνθρωποι μεγάλης ηλικίας- που δεν είχαν σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα και να κάνουν ζημιές, πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας.

astinomia scaled e1633689758846
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με απόφαση της Ομοσπονδίας τους ΠΑΣΣΕΑΤ και σε αυτή συμμετέχουν μέλη πολλών ενώσεων (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

sintaxeis2 scaled e1633689212935

Στα κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης των συνταξιούχων περιλαμβάνονται οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, η δημιουργία δημόσιων δομών οίκων ευγηρίας, η απόδοση των αναδρομικών σε όλους χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, καθώς και η αύξηση της κατώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ.

sintaxeis3 scaled e1633689252782

«Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας. Μπορεί ο καιρός να μη μας κάνει το χατίρι, αλλά δεν υποχωρούμε από τις αγωνιστικές να δίνουμε τη μάχη. Χιλιάδες συνταξιούχοι βροντοφωνάζουν: Θα διεκδικήσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα που μας πετάνε. Οι αυξήσεις των τιμών αφαιρούν ένα σημαντικό μέρος από τις ήδη πενιχρές συντάξεις. Με συνέπεια, θα παλέψουμε μαζί με το εργατικό κίνημα, για εμάς, για τα παιδιά μας, τη μία γενιά που έρχεται να ζήσει σε χειρότερες συνθήκες από εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου