Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

Νέο σόου Θ.Βασιλακόπουλου: «Έπρεπε να απαγορευθεί συνολικά η μουσική» - Στα μαγαζιά που πηγαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι

 


 Γιατί ως γνωστόν ο ιός μεταδίδεται με την μουσική.

Για το lockdown στη Θεσσαλονίκη και για την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε πρωινή εκπομπή. 

«Το θέμα της μουσικής είναι πραγματικά δύσκολο, γιατί εξαρτάται όπως το αναλύει ο καθένας. Αν σε ένα μαγαζί εστίασης υπήρχαν μουσικοί που έπαιζαν μπουζούκι και όλοι κάθονταν στις σωστές αποστάσεις και άκουγαν τη μουσική δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εάν η μουσική παίζει όλη νύχτα στο μπαρ και είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να φοράμε τις μάσκες, ο κίνδυνος να μεταδοθεί είναι μεγάλος», είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Φαντάζομαι ότι ο λόγος της απαγόρευσης είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα και δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως. Ταυτόχρονα, υπάρχουν χώροι με μουσική στον εξωτερικό χώρο, όπου οι νέοι μαζεύονται αγκαλιά και διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Δεν είναι το σωστό μήνυμα να γίνεται η συναυλία και από την άλλη να μην μπορεί να λειτουργήσει το μαγαζί με μουσική. Θα έπρεπε η μουσική να απαγορευτεί συνολικά», είπε σχετικά με τις εικόνες διασκέδασης και συνωστισμού στην συναυλία του Γιάννη Πάριου.

Η άποψη του κ. Βασιλακόπουλος είναι ότι αυτά θα έπρεπε να λειτουργούν μόνος με εμβολιασμένους και με αυστηρό έλεγχο. Ακόμα και σήμερα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν μας επιτρέπουν να είμαστε σε μαγαζιά με εξωτερικούς χώρους.

«Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού με τον εμβολιασμό μειώνεται στο 65%», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Να σημειώσουμε όμως πως στα μαγαζιά που παίζουν μουσική -δηλαδή νυχτερινά μαγαζιά- πηγαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, αφού υποτίθεται ότι είναι «covid-free», άρα η απόφαση της κυβέρνησης δεν αφορά τους ανεμβολίαστους, αλλά τους εμβολιασμένους. 

oparlapipas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου