Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021

Μιά χωριάτικη σαλάτα!

 Όλα θα τ’ ανακατέψουμε σήμερις! Χωριάτικη σαλάτα θα τα κάνουμε!

Καί Αζτέκους έχει ο μπαχτσές, καί Κινέζους έχει, καί Παλιούρα έχει, καί ανατροπή των πόλων της Γής έχει, καί «Πανδώρα πέηπερζ» έχει, καί Βατικανό έχει, καί τί δεν έχει!!!

Πάμε μαέστρο!

. . . . . . .

Προλεγόμενα

Αφορμή γιά τούτο εδώ υπήρξε ένα τρομερό άρθρο της Απεροπίας (εδώ). Τα άρθρα της Απεροπίας είναι ένα κι ένα, φώς μέσα στη γενικευμένη σαβούρα του Διαδικτύου, αλλά ειδικά ετούτο εδώ τα σπάει.

Διαβάστε το πρώτα, καί ξαναπεράστε από ‘δώ γιά τη συνέχεια.

. . . . . . .

Εισαγωγή

Όντως, η μόνη λογική εξήγηση γιά μιά πιθανή μεγάλη μετατόπιση της επιφάνειας της Γής (30 μοίρες καί περισσότερο – θα δήτε λίγο παρακάτω το γιατί ειδικά αυτό το νούμερο) δεν είναι η ανατροπή των πόλων του πλανήτη μας, αλλά η ολίσθηση της επιφάνειας της Γής επάνω σε ενδότερο υπέρθερμο (καί άρα, σε υγρή κατάσταση) στρώμα. Όπως ακριβώς στα αυτοκίνητα, όταν βάζουμε νεκρό, έχουμε ελεύθερο τροχασμό του κινητήρα· κι όταν βάζουμε ταχύτητα, συνδέεται ο κινητήρας με τους τροχούς μέσωι του συμπλέκτη, καί μεταδίδει την κίνησή του.

Στο συγκεκριμένο μοντέλο, λοιπόν, φαίνεται ότι το ενδότερο στρώμα της Γής, το ακριβώς κάτω απ’ τον στερεό φλοιό της, γιά κάποιους λόγους πότε-πότε ξεκολλάει («βγάζει τον συμπλέκτη»), άρα όλη η επιφάνεια διολισθαίνει (χωρίς, όμως, μεταβολή του σχήματός της – συνεχίζει δηλ. να φαίνεται η ίδια στον χάρτη). Με αποτέλεσμα περιοχές πολικές να γίνονται εύκρατες (ή καί τροπικές), καί το αντίθετο.

Πολύ καλή εξήγηση γιά την περίπτωση των μαμμούθ! Πώς, δηλαδή, βρέθηκαν παγωμένα ξαφνικά, μερικά μασουλώντας ακόμη τη φυτική τροφή τους. (Πιθανώτατα τροπικά φυτά, δεν είμαι σίγουρος.)

Οι τριάντα μοίρες, που ανέφερα παραπάνω, είναι η ελάχιστη διαφορά από την στα όρια του τροπικού κλίματος σημερινή Αίγυπτο (Κάϊρο: περίπου 30 μοίρες βόρειο πλάτος), όπου είναι πιθανό να ζούσαν μαμμούθ σ’ αυτό το γεωγραφικό πλάτος κάποτε, μέχρι τη σημερινή Σιβηρία, όπου βρέθηκαν τα παγωμένα μαμμούθ (μέσο γεωγραφικό πλάτος: 60 μοίρες).

. . . . . . .

α. Επιστήμη

Οι επιστήμονες (καί -συνεπώς κι- οι επιστήμες) έχουν πολλά προβλήματα άλυτα, μόνο που δεν το παραδέχονται συχνά. (Αν δεν είχαν, θα ήταν θεοί… καί τα πανεπιστήμια θα κλείνανε, ως μή έχοντα λόγο υπάρξεως.) Πάντως, δεν έχει σημασία, διότι η έρευνα έτσι κι αλλοιώς προχωράει – έστω καί χωρίς πολλή διαφήμιση.

Ωστόσο, αυτά που λένε οι επιστήμονοι στον κοσμάκη πολλές φορές φτάνουν (καί ξεπερνάνε) τα όρια της βλακείας· ενίοτε, δέ, μπαίνουν στα χωράφια της παράνοιας, μή διστάζοντας (γιά εξωεπιστημονικές σκοπιμότητες…) να παρασύρουν στο διάβα τους όποιο λογικό στήριγμα έχει η επιστήμη μέχρι σήμερα.

Βλέπε πχ τα πρόσφατα (ψευδο-)ιατρικά, που κυμαίνονται από αρλούμπες μέχρι πούλημα τρέλλας. Όπου δεν ψάχνουν οι δόκτορες γιά φάρμακα, να κάνουν καλά τους ασθενείς, αλλά απειλούν …τους υγιείς να πάνε να εμβολιαστούν καί ν’ απομονωθούν!!! Κι άμα τους πείς καί τίποτε, λένε: «- Περίμενε 14 μέρες, διότι τόσες θέλει να εκκολαφθεί ο ιός, καί μετά έλα να μας πείς αν είσαι υγιής!» Κι όταν περάσουν οι 14 μέρες (καί δεν συμβεί τίποτε), λένε: «- …Ξαναπερίμενε άλλες 14!»!!!

Τί θέλω να πω;

Ότι, από τις αρχές του 20ου αιώνα, όπου οι κάθε είδους επιστήμες αρχίζουν να σοβαρεύουν, οι επιστήμονες εφευρίσκουν διάφορες απαντήσεις στα επιστημονικά ερωτήματα. Μόνο που μερικές είναι όντως επάνω σε σωστή βάση, και μερικές είναι καταντίπ πορδές. Αυτές οι τελευταίες λέγονται μονάχα γιά να λέγονται, σε στύλ: «Απορία ψάλτου, βήξ!». Μή καί φανεί ο επιστήμων πως δεν έχει να πεί τίποτε, καί του πέσει η υπόληψη.

Στο μεταξύ, από περίπου το 1900 μέχρι σήμερα, συνέβαιναν δύο τινά:

 • Πρώτον, οι (πάντα σοβαρές κι αξιόλογες) ανακαλύψεις ειδικά γιά στρατιωτικούς σκοπούς, πολύ δύσκολα εύρισκαν τον δρόμο τους προς το ευρύ κοινό, έστω καί το επιστημονικό. Πρώτα, βέβαια, περνούσαν από κόσκινο, καί οι σημαντικώτερες από δαύτες παρέμεναν κρυφές γιά πολύ καιρό.
 • Καί δεύτερον, ενώι είχε μαζευτεί τεράστια βιβλιογραφία (με ορθολογιστικές απαντήσεις καί σαχλαμάρες ανάκατα), σκάσανε μύτη οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές…

Αυτοί οι τελευταίοι, τώρα, όταν έφτασαν σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ανέλαβαν: (α) να συγκεντρώσουν τη βιβλιογραφία καί να βάλουν τάξη, καί (β) να δούν πώς συνδυάζονται όλες αυτές οι πληροφορίες με χρήσιμο τρόπο.

Μ’ άλλα λόγια, να συνθέσουν τη «Μεγάλη Εικόνα»

…Γιά τους κρατούντες, φυσικά. Όχι γιά τον κοσμάκη.

. . . . . . .

Εδώ ακριβώς υπεισέρχονται στη σκηνή οι τεχνητές νοημοσύνες, καί τα ρέστα – που καθαρίζουν γρήγορα τη μπουγάδα, γρηγορώτερα ακόμη κι από ένα τσούρμο επιστημόνων.

Με τους υπολογιστές (όπως, βέβαια, με τα παραδοσιακά Μαθηματικά, αλλά στο πολύ ταχύτερο), ο τρόπος δοκιμής των συσσωρευμένων γνώσεων μπορεί να είναι απλός, ή πολύπλοκος. Θα λέγαμε αναλυτικός, ή συνθετικός – αλλά ας το κάνουμε λιανά.

 • Ο απλός τρόπος (αναλυτικός) είναι να φτιάξεις -βασιζόμενος σε λογικές υποθέσεις- το λεγόμενο «μοντέλο» (δηλαδή, μιά προσέγγιση των πραγματικών συνθηκών που παρατηρείς), καί να δείς μετά κατά πόσο τα συμπεράσματά του συμφωνούν με τα παρατηρημένα δεδομένα.

Μετά, βέβαια, διορθώνεις το μοντέλο σου· το φτιάχνεις «προσεγγιστικό δευτέρας τάξεως» (όπως λέγεται), «τρίτης τάξεως», κτλ, μέχρις ότου πετύχεις συμφωνία. Οπότε (όταν την πετύχεις), λές: εδώ είμαστε!

 • Ο πολύπλοκος τρόπος (συνθετικός – καί σαφώς δυσκολώτερος) είναι να μην προσπαθήσεις καθόλου να μοντελοποιήσεις τις υποθέσεις σου, αλλά να βάλεις τα κομπιούτερς να κάνουν αυτή τη δουλειά (δηλαδή, να σου βρούν το γιατί πίσω απ’ τα φαινόμενα) – απλώς, τροφοδοτώντας τα με τις καταγεγραμμένες παρατηρήσεις.

Τώρα, πώς ανακατεύονται στη φάση αυτή οι πλούσιοι με τα καταφύγια που φτιάχνουν πυρετωδώς – καταπώς λέει το άρθρο της Απεροπίας;

Απλούστατα, έχουν βάλει επιστήμονες-δουλάκια να τους βρούν τί θα γίνει με το μέλλον του πλανήτη μας… επειδή υπάρχουν ένα σωρό ενδείξεις (ού μήν κι αποδείξεις) ότι στο παρελθόν (αλλά καί στο παρόν – παρατηρημένο φαινόμενο) οι μαγνητικοί πόλοι άλλαξαν θέση (μέχρι καί που ανεστράφησαν).

Τώρα, αν μετατοπίστηκαν ή τούμπαραν κι οι γεωγραφικοί… μετατόπιση (ελαφρά) μπορώ να δεχθώ, τουμπάρισμα όχι. Καί δεν είναι μονάχα επειδή το τουμπάρισμα το απαγορεύει η σημερινή Φυσική (η οποία, εντάξει, έχει αρκετά κενά ακόμη), είναι το ότι δεν θα έμενε ψυχή ζώσα επάνω στη Γή. Ούτε κατσαρίδα!

Με τουμπάρισμα των πόλων της Γής, θα εκσφενδονιζόταν στον αέρα κάθε τί μή συγκρατούμενο (άρα καί οι άνθρωποι, καί τα ζώα) με ταχύτητα (υπολογίζω) 2-3 φορές τη λεγόμενη «ταχύτητα διαφυγής»,…
…καί θα καιγόταν στην ατμόσφαιρα.

Εφ’ όσον, όμως, υπάρχει ζωή, τότε πλήρης αναστροφή των γεωγραφικών πόλων της Γής μας δεν έγινε ποτέ.

. . . . . . .

Εκτός, όμως, απ’ τις μετατοπίσεις των μαγνητικών / γεωγραφικών πόλων του πλανήτη μας, έχουμε ακόμη δύο παράγοντες, που φοβίζουν μέχρι λιποθυμίας τους ισχυρούς πλούσιους:

 • το μοντέλο της ολίσθησης της επιφάνειας του πλανήτη μας (άρθρο Απεροπίας),
 • καί την αλλαγή της μέσης θερμοκρασίας του – προς τα πάνω, ή προς τα κάτω.

Γιά το πρώτο, η μόνη ένδειξη που έχουμε (όπως ήδη αναφέραμε), είναι τα μαμμούθ. Ή, ίσως, καί τίποτε απολιθωμένα φυτά, που σήμερα δείχνουν σαφώς «εκτός τόπου», εκεί που βρέθηκαν τ’ απολιθώματά τους. Ή, ξέρω ‘γώ, αρχαία γύρη εγκλωβισμένη ανάμεσα σε παγετώνες. (Άρα, πού -καί πότε- βρεθήκαν λουλούδια εκεί πέρα; )

Γιά το δεύτερο, οι σύγχρονες παρατηρήσεις δείχνουν ότι πάμε γιά ψύξη· δηλαδή, επακριβώς μιλώντας, γιά μιά (μέτρια) «παγετώνεια» περίοδο. (Άσχετα αν αυτό το μαλακισμένο, η Γκρέτα, ωρύεται ότι το κλίμα θερμαίνεται. Ήθελα μονάχα να ξέρω ποιός παλιάνθρωπος βάζει ένα αγράμματο καί ψυχοπροβληματικό νεαρό άτομο να δίνει διαλέξεις γιά θέματα, στα οποία ούτε σοβαροί επιστήμονες της καριέρας δεν έχουν απαντήσεις!)

. . . . . . .

Αν τα μαζέψεις όλ’ αυτά μαζί, τί βγάζεις;

Βγάζεις χωρίς κάποια λογική αμφιβολία (κομπιούτερζ καί τεχνητή νοημοσύνη, γάρ…) μιά πρόβλεψη πλανητικού μεγέθους καταστροφής, η οποία καταστροφή (η ίδια, ή παρόμοια) ΙΣΩΣ έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Πιθανώτατα έχει ξαναγίνει, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Οπότε, πώς την επιβεβαιώνεις; (Ή, έστω, την απορρίπτεις; )

Ένας τρόπος είναι να βάλεις το μοντέλο σου να σε γυρίσει στο παρελθόν.

Ναί, αλλά δεν παύει να είναι μοντέλο -λογικές υποθέσεις, δηλαδή- επάνω σε υπολογιστές!

Πραγματικότητα ΔΕΝ είναι.

Καί πού θα τη βρείς την καταγεγραμμένη πραγματικότητα;

Μά…

…Σε αρχαία χειρόγραφα!!!

Πού αλλού;

. . . . . . .

β. Βατικανό

Εδώ ακριβώς εισέρχεται στη σκηνή το Βατικανό!… Ναί, με τη μυστική βιβλιοθήκη του – με τα τσουρνεμένα χειρόγραφα των διαφόρων λαών. Να τα λέμε κι αυτά. Ληστές υπήρξαν οι φλάροι, καί τίποτε καλύτερο. Αν καί δεν ήσαν οι μόνοι· απλώς, είναι οι μόνοι, οι οποίοι -λόγωι «διασημότητας» στον Δυτικό κόσμο- τρώνε το φτύσιμο απ’ όσους συμπαθούμε τους κατακτημένους λαούς. Όμως, υπάρχουν κι άλλοι παρεμφερείς. Ή, μήπως θαρρείτε πως πηγαίνοντας ανατολικώς δεν ξέρουν εκεί πέρα από τέτοια πράγματα;

Τέλος πάντων, τα αρχαία χειρόγραφα είναι οι μόνες πηγές που έχουμε, με καταγραφές παλαιών γεωλογικών μεταβολών. (Βλέπε το περίφημο «χειρόγραφο Μιλάνκοβιτς», που κόστισε τη ζωή δικού μας μοναχού προπολεμικά, ο οποίος είχε την αφέλεια να το βγάλει απ’ την κρύπτη του καί να το δείξει σε πρόσωπα που δεν ώφειλε να το δείξει.) Οπότε, στρέφοντας το κομπιουτερίστικο μοντέλο προς το παρελθόν, καί σε συνδυασμό με τις καταγραφές των αρχαίων χειρογράφων, μπορούμε να έχουμε την πολυπόθητη επιβεβαίωση.

. . . . . . .

Ωραία!… Έχουμε τ’ αρχαία μας χειρόγραφα, κομπιούτερζ, επιστήμονες «δικούς μας», τί άλλο θέλουμε!

Όλα καλά, λοιπόν; (Έστω, γιά τους κρατούντες.)

Άμ, δέ!!!

Λείπει ένας σημαντικώτατος παράγων, εκ των ούκ άνευ:

Το πότε!

Μπορούμε να το βρούμε αυτό, εάν δεν προκύπτει αμέσως από τα αρχαία χειρόγραφα;

Χμμμ… ΑΝ υπάρχει τρόπος, ναί. Κι ο τρόπος αυτός είναι μονάχα:

 • Η (κατά προτίμηση, σταθερή) περιοδικότητα.
 • Ή, έστω, ένας μαθηματικός τύπος υπολογισμού της.

Δηλαδή, που μπορεί να σου βγάλει πχ πλανητικούς κατακλυσμούς, έστω καί με περιοδικότητα διαφορετική: ο πρώτος ας πούμε στα 40 χιλιάδες χρόνια, ο δεύτερος στα 20, ο τρίτος στα 10… Στο παράδειγμα αυτό, δηλαδή, καταλαβαίνετε ότι ναί μέν, δεν είναι ίδια η περίοδος, αλλά μπορούμε μιά χαρά να την υπολογίσουμε, εφ’ όσον υποκρύπτεται μαθηματικός τύπος.

Καί πού θα βρούμε την περιοδικότητα, ή τη συνάρτηση αυτή;

Μά, επίσης στ’ αρχαία χειρόγραφα απ’ ευθείας – ή επεξεργαζόμενοι τα στοιχεία τους! Δεν είναι φανερό;

. . . . . . .

γ. Παλαιός!

Εδώ, τώρα, κάνει θριαμβευτική είσοδο στη σκηνή ο Παλιούρας!

Ο οποίος, ως γνωστόν, δεν χωνεύει καμμία θρησκεία. Κι όταν λέμε «καμμία», εννοούμε καμμία. Χωρίς εξαιρέσεις – εφ’ όσον κατ’ αυτόν οι θρησκείες προκάλεσαν τον κατήφορο της ανθρωπότητας.

Ενδεχομένως σωστή άποψη, αλλά γιατί να μην τη δεχθούμε ασκαρδαμυκτί; Διότι, βλέπετε, μας λείπει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, ώστε να την αιτιολογήσουμε:

Ο μηχανισμός της χρονικής απαρχής της κατρακύλας!

Αυτός, που αποκαλούν οι φυσικοί «αρχικές συνθήκες».

[Οι οποίες είναι άκρως σημαντικές, γιά να αιτιολογήσεις κάτι. Καί τις οποίες, πχ στην περίπτωση του διαβόητου «Μπίγκ Μπάνγκ», σύσσωμο το τσούρμο του Σέρν ΔΕΝ τις ξέρει. Κι ούτε τις ψάχνει. Δεν ψάχνει το ΓΙΑΤΙ, ενώι είχαμε ένα αρχικό «μηδενικού μεγέθους υλικό σημείο» -καταπώς ισχυρίζονται-, αυτό έσκασε κι άρχισε να διαστέλλεται επ’ άπειρον.

Το ιερατείον του Σέρν (είπαμε, κι οι επιστήμονες είναι ιερατείο· καί μάλιστα το μελανώτερο καί βρωμερώτερο απ’ όλα) απλώς περιγράφει ένα -νομιζόμενο- φαινόμενο, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να το αιτιολογήσει. Αν αυτό το θεωρείτε εσείς «Φυσική», τότε εγώ είμαι λαθρομετανάστης στο Πακιστάν! (Πώς έρχονται αυτοί εδώ; Έ! Το ανάποδο!  )

«- Άρα, μαλακίζονται ομαδικώς, ρέ Εργοδότη;»

Ακριβώς!… Μόνο που δέ λένε να το καταλάβουν.]

Στην περίπτωση, τώρα, της δημιουργίας των θρησκειών καί των ιερέων τους, το πρόβλημα των αρχικών συνθηκών είναι το εξής:

Εάν τα πράγματα στις κοινωνίες των ανθρώπων κυλούσαν καλά κι ομαλά επί αιώνες (ή χιλιετίες, ή ποιός ξέρει πόσο), τότε πώς κατάφεραν κάποια στιγμή οι όποιοι παπάδες της όποιας πρώτης θρησκείας να συγκροτήσουν: (α) μιά αρχική θρησκεία, καί (β) έναν αρχικό πυρήνα του είδους τους, ο οποίος μπήκε καπέλλο στον υπόλοιπο λαό; (Καί τους μιμήθηκαν οι υπόλοιποι, των άλλων θρησκειών.)

Ο τρόπος αυτός (λογικά φαίνεται πως) ήταν μόνον ένας – καί δεν μπορούσε να είναι άλλος:

Το να έχουν επιβιώσει οι (μετέπειτα) ιερείς από μιά τέτοια καταστροφάρα, τύπου Κατακλυσμού, καί να κατέχουν τις μαθηματικές γνώσεις του πότε θα έρθει η επόμενη παρόμοια καταστροφή!

Τις οποίες γνώσεις, βέβαια: (α) τις κράτησαν κρυφές, (β) τις χρησιμοποίησαν ως «μοχλό» αυθεντίας, γιά να μπούν καβάλα στο ποίμνιον. Παναπεί, η επιστημονική γνώση των καιρών εκείνων ξέφυγε (μετά την καταστροφή) από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, τους επιστήμονες, καί «κλειδώθηκε» από άτομα, που ενδεχομένως δεν έπρεπε ν’ ανακατεύονται σε τέτοια θέματα. Ή, ίσως, απλά να είχαμε μιά σέχτα εγωϊστών επιστημόνων, που βρήκε ευκαιρία να κάτσει στο σβέρκο του υπόλοιπου λαού, καί τελικώς ρασοφόρεσε. (Τώρα, αν αυτοί ήταν ομόφυλοι των υπολοίπων, ή αλλόφυλοι εισχωρήσαντες, μικρή σημασία έχει στη φάση εκείνη· νομίζω.)

Κατά τη γνωμάρα μου (κι όσο το εξετάζω – αιτίας άλλης μή ορατής σε μένα), αυτός ακριβώς ήταν ο μηχανισμός της συγκροτήσεως της πρώτης θρησκείας / του πρώτου ιερατείου!!!

. . . . . . .

Υπό το πρίσμα αυτό, λοιπόν, δεν είναι καθόλου εκπληκτικό που πχ οι Δελφοί είχαν τρομερές γεωγραφικές (καί άλλες επιστημονικές) γνώσεις, τελείως έξω από την γνωσιακή καθημερινότητα των τότε Ελλήνων. Ή που το Βατικανό «κλείδωσε» την επιστημονική γνώση επί δώδεκα αιώνες περίπου. Έτσι, γιά να μην αναρωτιέται κανείς (κι εγώ στα νιάτα μου) τί δουλειά έχουν οι -δογματίζοντες καί θεολογούντες- ρασοφόροι με τις επιστήμες. Ή, γιατί τα σημερινά μεγάλα καί φημισμένα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια είναι «απόγονοι» μεσαιωνικών μοναστηριών, μερικά δέ (Κέημπριτζ, Οξφόρδη, κι άλλα) εξακολουθούν να τηρούν το καλογερικό τυπικό (πχ κοινά γεύματα, που αρχίζουν με την προσευχή του τραπεζάρχη).

Όπερ έδει δείξαι.

Όπως επίσης (μάλλον…) «δείξαι» το γιατί έχουν γίνει ιστορικώς (καί μυθολογικώς) καταγεγραμμένοι φόνοι μέσα σε ναούς! (Πχ Νεοπτόλεμος.) Δεν είχαν αυτοί οι παπαδαραίοι κανέναν σεβασμό γιά το Θείον, κι έτσι, εν ψυχρώι μέσα στον ναό, τρώγαν λάχανο κάποιον, που μπορούσαν κάλλιστα να τον καθαρίσουν μπράβοι παραέξω απ’ τον ναό (καί νύχτα, χωρίς μάρτυρες) ; Μπορεί νά ‘χαν, αλλά προείχε το να βγάλουν απ’ τη μέση τους περίεργους, που πήγαιναν να βάλουν χέρι σε «απαγορευμένα» βιβλία… κι είχαν πλησιάσει πολύ!

Αν διαβάζετε γιά φόνους μέσα σε ναούς, μην ψάχνετε γιά ξεκαθαρίσματα σε δυναστικές διαδοχές! Η δουλειά γινόταν, διότι κάποιος παραήταν περίεργος καί ταυτοχρόνως τσαμπουκάς, κι ήθελε να διαβάσει τας «ιεράς δέλτους εν τώι ιερώι αδύτωι» (καταπώς τα λέει ο Πλούταρχος), γράφοντας πρώτα τους ιερείς καί τις απαγορεύσεις τους εκεί, που δεν πιάνει το μελάνι.

. . . . . . .

Το ξεκαθαρίσαμε κι αυτό – αν καί θα μ’ ενδιέφεραν κι άλλες πιθανές σοβαρές αιτιολογήσεις, που δεν τις είδα.

Βέβαια, μή μου πήτε ότι κι οι σημερινοί παπαδαραίοι τύπου Δυσώνυμου ξέρουν τέτοια πράγματα (υψηλά Συμπαντικά Μαθηματικά, λέω), διότι δεν τα ξέρουν. Αλλά ο Παλαιός έχει απόλυτο δίκιο: η σκατόμυγα στο φαγητό της ανθρωπότητας ήταν οι πονηροί, που εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο της γιά τέτοιου μεγέθους καταστροφές, ώστε να γίνουν αφεντικά της. Έστω, παράλληλα αφεντικά μαζί με τους πωλητικούς: το δίπολο φύλαρχος καί μάγος της φυλής! 

Γιατί;

Διότι, εδώ θα ξεσάλωνε ο καθένας, δεν θα χαμπάριαζε διόλου από απαγορεύσεις κι αφεντάδες (καί κάθε είδους θεούς), αν ήξερε απλά πόσο θα ζήσει – καί μιλάμε γιά διάρκεια μονάχα μιάς ανθρώπινης ζωής! Δε βλέπετε που διάφοροι γιατροί λένε πχ σε καρκινοπαθείς πως οι ασθενείς αυτοί έχουν μονάχα έναν μήνα ζωής, καί τ’ ακούει ο άλλος, φρικάρει, καί πάει καί ξεσαλώνει τελείως;

Σκεφθήτε, τώρα, οι τότε παπάδες να λέγανε ευθέως καί ειλικρινώς στο πόπολο ότι μεγάλη καταστροφή θά ξανάρθει σε πχ τριάντα χιλιάδες χρόνια!… Ποιός συγκρατούσε ποιόν, μετά! Ποιός «φόβος Θεού», καί τα ρέστα!… Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, κι ό,τ’… δεν συνεχίζω! 

. . . . . . .

[…Αλλά, πάρ’ τε το καί λιγάκι αλλοιώς! Αν στροφάρουμε ανάποδα…

…Οι δικοί μας οι «γεροντάδες», που εδώ καί κάμποσο καιρό μιλάνε γιά σεισμό 9 Ρίχτερ στο Αιγαίο -δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τουλάχιστον ορογενετικού μεγέθους, ού μήν ηπειρογενετικού-, οράματα βλέπουν;…

…Ή, μήπως, έχουν ορθάνοιχτα τίποτε πανάρχαια χειρόγραφα; Έ;

Διότι, αν πρόκειται γιά το δεύτερο…

…θα ισχύσει το παλαιό επιτοίχειο σύνθημα των αναρχικών: «Αν υπάρχει Θεός, τη γ@μήσαμε!» 

Αλλά, καί πέρα απ’ την πλάκα: αν στο Όροc -ή αλλού- έχουν τέτοια χειρόγραφα, γιατί θα τα βγάλουν ποτέ παραέξω; Έ; Μόλις λίγο παραπάνω τά ‘παμε.

Όπως καταλαβαίνετε, σε τέτοια περίπτωση – κι αν εκτίμησα σωστά: αρχαία γραπτά, αρχαίες κληρονομιές, συνέχεια του έθνους ημών, επιστημονικές ανακαλύψεις των αρχαίων ημών καί λοιπά παρόμοια ρομαντικά ονείρατα, πάνε περίπατο εμπρός στη μελλοντική συνέχιση μιάς εγωϊστικής θρησκευτικής εξουσίας.]

. . . . . . .

δ. Φροϋλάν

Κυρίες καί κύριοι, συνεχίζεται το θεατρικό μας!

Καί νά, λοιπόν, που μπαίνει στη σκηνή φουριόζος κι ο νεαρός Αζτέκος αστρονόμος, ο -καί καλά- νικητής του διαγωνισμού του «Έντγκέημ»!

Τί θέλει αυτός, τώρα;

Αυτός, τίποτε. (Ίσως μονάχα λεφτά, καί καμιά γκόμενα.) Οι φλάροι του Βατικανού θέλουν!

Λοιπόν, σκεφθήτε λιγάκι:

Επειδή, τώρα, οι φλάροι είναι παπάδες, σκέφτονται όπως οι παπάδεςκάθε θρησκείας. Άρα, σκέφτονται όπως ακριβώς κι οι …συνάδελφοί τους των Αζτέκων, που κάτσαν καί γράψαν τα χειρόγραφα, που βρήκαν (καί τσουρνέψαν) οι Κονκισταδόρες, καί τελικώς τα καταχώνιασε το Βατικανό στα υπόγειά του.

Δηλαδή;

Δηλαδή, ρέ φίλος, άμα εγώ ήμουνα παπάς των Αζτέκων (λέμε), κι είχα κρυμμένες γνώσεις γιά πλανητικού μεγέθους σημαντικά καταστροφικά γεγονότα, κι είχα εντολή απ’ το υπόλοιπο ιερατείο να τις φυλάξω κρυμμένες, καί εξ αυτού του γεγονότος περνούσα μπέϊκα (ενώι ο λαουτζίκος έσκαβε στα χωράφια), μαλάκας θά ‘μουν να τις πω (ή να τις γράψω) φόρα-παρτίδα;

«- Δηλαδή… κώδικας, ρέ Εργοδότη;»

Α-κρι-βώς!!!!!

Γιά να είμαι ακριβής, κώδικΕΣ. Πολλοί. Ίσως απλοί, μέν (πχ μετατόπιση αφηγήσεων σε μεταγενέστερες / προγενέστερες εποχές), αλλά τόσοι πολλοί καί τόσο ανακατεμένοι, που θα μπέρδευαν τον οποιονδήποτε.

Οπότε, το ξέμπλεγμα του κουβαριού απαιτεί είτε κάτοχο των «κλειδιών», είτε κάποιον απ’ τους «απέξω» (βοηθούμενον, βέβαια, κι από κομπιούτερζ, ή όποιο άλλο κατάλληλο βοήθημα), αρκετά γατόνι όμως, ώστε να σπάσει τον Γόρδιο Δεσμό της φαινομενικής ακατανοησίας των χειρογράφων!

Όθεν, ο Αζτέκος μάγκας.

[Μην τους πείς τίποτε, ρέ!… Πάνω που αρχίζω να σε συμπαθώ!

Ή, μάλλον… μπέρδεψέ τους! Γιά να νομίσουν πως καθάρισες εσύ, καί να μή βάλουν την Τεχνητή Νοημοσύνη να ψάχνει πίσω απ’ την πλάτη σου!

Αν καί νομίζω ότι ήδη την έβαλαν, οπότε βρές τρόπο να τους μπλοκάρεις.]

Η πλάκα, τώρα, είναι ποιά; Ότι το «Έντγκέημ» αναφέρεται ακριβώς σε σενάριο πλανητικού μεγέθους καταστροφής, όπου προορίζονται να επιζήσουν μονάχα κάποιοι «εκλεκτοί»! Πιό φανερά στα μούτρα μας δεν γινόταν να μας το πούν!

. . . . . . .

ε. Κίνα

Κι οι Κινέζοι;

Άααα, δεν γίνεται ενδιαφέρον σενάριο χωρίς υπόθεση, μυστήριο, κακούς, λεφτά, καί σέξ!

Τα πρώτα τρία τα είδατε, τώρα πάμε στο τέταρτο. (Γιά το πέμπτο, φροντίστε μόνοι-ες σας! Έ… χμ… εντάξει, όχι απολύτως μόνοι-ες σας, με ερωτικό σύντροφο εννοώ… αλλά τί το περάσατ’ εδώ πέρα; «Οίκο»; Ορίστε μας! Καρα-lol!!!)

. . . . . . .

Ακούμε πολλά αυτές τις μέρες γιά «χρεωκοπία-ντόμινο» των Κινέζων, με αφορμή μιά σχεδόν φαληρημένη μεγάλη εταιρεία τους, την Εβεργκράντε. Ναί, σωστό, κι επίσης σωστό (μόνο που δεν το λέει κανένας) το ότι σε όλες αυτές τις εταιρείες συμμετέχει καί το Κινεζοκράτος μέσωι του ΚΚΚ. (3*Κ = Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας. Καί 12*Κ = τί; «- Κοίτα, κάτσε καλά κωλόπαιδο κεντρικέ κομισσάριε Κομμουνιστικού Κόμματος Κεντρικής καί Κάτω Κίνας!» Παλιό, μάλλον κρύο αστείο.)

Βλέπετε, πάλι άγνωστο στους εδώ (τρομάρα τους!) «έγκυρους» κι «έγκριτους» (σάμπως ψάχνουν κιόλας καμιά παρελθοντική ειδησεογραφία στ’ αρχεία…), το ότι το 2006 τέθηκε στην Κινεζοβουλή το θέμα, αν μπορεί ένα μέλος του Κόμματος (έ, όχι καί: «- Ποιού Κόμματος;»! «- Ιένα είν’ του Κουόμμα!», που είχε πεί κι ο Χαρίλαος Φλωράκης! lol!!!) να είναι ταυτόχρονα κι επιχειρηματίας. Έ, λοιπόν, φτάσανε μέχρι καί να παίξουν ξύλο οι βουλευτάδες μεταξύ τους, ως λέγεται, αλλά τελικώς η πρόταση πέρασε με πλειοψηφία τεσσάρων ψήφων στους 550 (αν θυμάμαι καλά) συνολικώς εθνοκινεζοπατέρες.

Επομένως, κατά τη γνωμάρα μου η Εβεργκράντε θα διασωθεί απ’ το κράτος. Μά με πραγματικό χρήμα, μά με ομόλογα ή λοιπή χαρτούρα, μά με σκέτες λογιστικές εγγραφές, μά με ψηφιακό γιουάν, κάπως θα διασωθεί.

. . . . . . .

Οπότε, το θέμα δεν είν’ αυτό – ή γι’ άλλες παρόμοιες κινεζοεταιρείες, που λένε τα Δυτικά ΜΜΕ ότι τα τινάζουν τα πέταλα όπου νά ‘ναι· καί μάλιστα παραφουσκώνουν τα δεδομένα, ότι τελικά όοοολη η Κίνα πάει γιά φούντο. Ναί, ξέρουμε, όπως «τ’ άδεια ράφια στα σουπερμάρκετ της Ρωσσίας»! (Τα δικά τους τα …δυτικά χάλια -πχ τη συνεχιζόμενη έλλειψη καυσίμων στην αγγλίτσα- δεν τα βλέπουν!)

Το θέμα είναι ότι όλοι οι εγχώριοι γραφιάδες ξεχνάνε πως η Κίνα αυτή τη στιγμή έχει αγοράσει καί κατέχει το (αν θυμάμαι καλά) 70% (εβδομήντα τοις εκατό) του ηπαπαραίϊκου δημόσιου χρέους! Σε ομόλογα. Παναπεί, η Κίνα στηρίζει αναφανδόν τις ηπαπάρα στο να τυπώνουν αβέρτα φωτοτυπίες, δήθεν ως χαρτονόμισμα, κι οι ηπαπάρα της κάνουν πλάτες (κυρίως με τους Ντέμοκρατζ καί λοιπούς παρεμφερείς – ακόμη κι Ευρωπαίους στο κόλπο) με τις βιομηχανίες τους εκεί καί την τεχνογνωσία τους επίσης μεταφερμένη εκεί. Συνεταιράκια! Παρά τους δήθεν πολεμικούς λεονταρισμούς εκατέρωθεν.

Εάν, όμως, σπάσ’ ο διάολος το ποδάρι του καί γιά τους χ, ψ λόγους η Κίνα στριμωχτεί οικονομικώς καί καταστήσει την εξαργύρωση των ηπαπαραίϊκων ομολόγων απαιτητή, τότε θα γίνει τσή πουτάνας! Τότε ακριβώς θα πέσει η πρώτη ντουφεκιά του Γ’ ΠΠ, διότι οι γκάνγκστερζ δεν φημίζονται γιά καλοπληρωτές. Οι γκάνγκστερζ πολύ απλά θα πιστολίσουν καί το χρέος τους, καί τους «ευεργέτες» τους, τους Κινέζους!
Πού να τον βρούν, άλλως τε, τόσον παρά, να τους ξεπληρώσουν!… κι οι Κινέζοι δεν θα δεχθούν να πάρουν φωτοτυπίες, αλλά θα ζητήσουν υλικό αντίκρυσμα αξίας. Πχ χρυσάφι, πετρέλαια, κτλ.

. . . . . . .

Συνεπώς, προσθέστε στην εικόνα των επερχομένων πλανητικών καταστροφών καί μιά (απίθανη, αλλά όχι αδύνατη) χρεωκοπία της Κίνας, ή κάποια ανεξέλεγκτη έκρηξη της επιθετικότητας της Κίνας, που θα οδηγήσει στον Γ’ ΠΠ… καί μιλάμε γιά αβέρτα χρήση πυρηνικών, από εκείνο το χρονικό σημείο καί μετά. (Διότι κανείς δεν τά ‘φτιαξε τα πυρηνικά απλά γιά να τα καμαρώνει.)

Οι ισχυροί του πλανήτη κατά Δύση μεριά, πάντως, είναι πεπεισμένοι ότι αυτά θα γίνουν οπωσδήποτε (καί σύντομα· μέχρι το 2025 το πολύ – θυμηθήτε πότε είπε ο Πούτιν ότι θα είναι έτοιμο το νέο τους εξοπλιστικό πρόγραμμα!)…

…Αλλά, φοβάμαι πως κι οι Κινέζοι αντίστοιχοι πιστεύουν κάτι τέτοιο.

Βλέπετε, η ταινία «2012» τα λέει όλα στα ίσα: τεράστια γεωλογική καταστροφή στις ηπαπάρα (ρήγμα Αγίου Ανδρέα, κτλ), άρα οι «εκλεκτοί» πάνε κατά Κίνα μεριά, όπου έχουν κατασκευαστεί «κιβωτοί» γιά τη διάσωση του κάθε άχρηστου… έεε… συγνώμη… «άριστου» από την επερχόμενη πλανητική πλέον υπερ-καταστροφή.

Επίσης κι αυτό το σενάριο μιλάει ευθέως στα μούτρα μας γιά τα -πολύ πιθανώς- επερχόμενα, άσχετο αν οι περισσότεροι το θεωρούμε απλά σενάριο.

. . . . . . .

στ. Το χαρτί της Πανδώρας

«Πανδώρα πέηπερζ», σου λέει…

Ετούτα εδώ μιλάνε γιά όσα λεφτά έχουν στην καβάντζα οι πλούσιοι σε «φορολογικούς παραδείσους»· παναπεί σε χώρες, που δεν τις ξέρει ούτε ο χάρτης! Αλλά, οι οποίες δεν φορολογούν τους πλούσιους.

Εντάξει, γνωστά πράγματα: όποιος γίνεται πλούσιος (πχ ακόμη κι απ’ το Τζόκερ), το πρώτο πράγμα που φροντίζει, είναι να λουφάρει τα λεφτά του (καί τα σκάφη του, καί τα ακίνητά του, καί… καί…) από φορολογίες καί παρόμοια ενοχλητικά έντομα, που πίνουν το αίμα μονάχα κοινών θνητών. Καί, βέβαια, όταν μαθαίνεται κάτι τέτοιο παραέξω, τότε «ξεσπάει σκάνδαλο» (άσχετο αν δεν σκανδαλίζεται κανείς στις μέρες μας), τα ΜΜΕ φλυαρούν σχετικώς γι’ αρκετό καιρό, κτλ κτλ.

Κοιτάχτε, όμως…

Αν σκεφτούμε λιγάκι (προσπαθήστε το, αν καί γιά μερικούς είναι δύσκολο! lol!!!), θα δούμε ότι οι όντως ισχυροί:

 • Δεν έχουν καμμία ανάγκη να βρούν φορολογικούς παραδείσους, αφού μπορούν ανά πάσα στιγμή να τους φτιάξουν οι ίδιοι οπουδήποτε.
 • Δεν έχουν καμμία ανάγκη να τρέχουν ν’ αποφύγουν τη φορολογία, αφού είτε μπορούν να φτιάξουν τους νόμους όπως τους θέλουν, είτε δεν τους αγγίζει κανείς, είτε αμφότερα.
 • Δεν έχουν καμμία ανάγκη να συσσωρεύσουν πλούτο, εφ’ όσον μπορούν να τον δημιουργήσουν όποτε θέλουν με μερικές πληκτρολογήσεις.

Άρα;

Άρα, αυτές οι ιστορίες με τα δήθεν σκάνδαλα των εξωχωρίων εταιρειών αφορούν τις δευτεράντζες του πλούτου καί της ισχύος. Οι πραγματικά μεγάλοι παίχτες δεν αγγίζονται – ούτε κάν αναφέρονται στα ΜΜΕ! Είδατε πχ εσείς ν’ αναφέρονται πουθενά το Βατικανό κι ο πάπας σε σχέση με τα «Πανδώρα πέηπερζ»; δεν έχουν αφορολόγητο πλούτο αυτοί; Είδατε ν’ αναφέρεται ο Κίσσιγκερ; (Εκτός αν κάνω λάθος, ειδικά γιά αυτόν.)

Ωραία, το καταλάβαμε: αυτά τα «πέηπερζ» αφορούν τις δευτεράντζες, τύπου Ερντογάν.

Γιατί, όμως;

Διότι οι όντως ισχυροί -κι αφανείς- παίχτες, γιά να συγκαλύψουν την προσεχώς επερχόμενη διαφυγή τους, βάζουν ανάχωμα τις δευτεράντζες. Τις παραδίδουν στον λαό, γιά να ξεσπάσει απάνω τους καί να τις κάνει κομμάτια, ώστε οι όντως ισχυροί μέσα στην αναμπουμπούλα να βρούν ευκαιρία να διαφύγουν.

Νά γιατί!

Κι αν έχω κρίνει σωστά τα τεκταινόμενα, προσεχώς θά ‘χουμε βροχή δημοσιοποιήσεως κι άλλων τέτοιων «σκανδάλων», ώστε η τυφλή οργή των λαών να ερεθιστεί στο μέγιστο καί να ξεσπάσει απάνω στη «Β’ Εθνική» του πλούτου, καί να μή μπορεί ο κοσμάκης να διακρίνει τους κύριους φταίχτες της λαϊκής δυστυχίας.

. . . . . . .

Επιλογικώς

Κυρίες καί κύριοι!

Εμείς οι πτωχοί καί πένητες, ούτε καταφύγια αποφυγής πλανητικών καταστροφών έχουμε, ούτε «κιβωτούς», ούτε τίποτε από δαύτα. Ένα μυαλουδάκι έχουμε, μηδέν λεφτά, κάμποση αγάπη γιά τους συνανθρώπους μας, καί άφθονη διάθεση γιά χιούμορ.

Αν, τώρα, επέρχεται πλανητικού μεγέθους καταστροφή, θα τη σκαπουλάρουμε μονάχα αν μας βοηθήσει ο Καλός Θεός, ο Όντως Αληθινός!

Αλλοιώς, δέν.

Τέλος πάντων, δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Καθήστε, κι απολαύστε το! Κι ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει!

Άλλοι θα τρέχουν.

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . .

Υγ 1: Ποιός πλανήτης μας;! Ώρες-ώρες, η ηλιθιότητά μου δεν χωράει στο Ηλιακό μας Σύστημα ολάκαιρο! Αφού τά ‘χω μπροστά στα μάτια μου, τί παθαίνω καί δεν τα βλέπω;

Μάλλον επειδή χρωστάω στην Εφορία – αυτό πρέπει νά ‘ναι. Διότι, ερωτευμένος δεν είμαι αυτή την εποχή, κι άλλη αιτία χασομυαλιάς (φερ’ ειπείν να τριγυρνάω στα κρασοπουλειά με λοιπούς μπεκρήδες) δεν υφίσταται. 

. . . . . . .

Σχολίασε αναγνώστης (ευφυής; χιουμορίστας; – μάλλον αμφότερα) ότι δεν έγραψα τίποτε γιά τη συσχέτιση (αν υπάρχει τέτοια) δίσκου της Φαιστού καί πρόσφατου σεισμού στο Αρκαλοχώρι. Είπα ν’ απαντήσω (όταν ευκαιρήσω), πως δεν βλέπω σχέση – κι ευτυχώς που το ανέβαλα.

Έμ;! Αφού ο δίσκος περιγράφει στην κυριολεξία τα πρίν (α’ όψη) καί τα μετά (β’ όψη) πλανητικής καταστροφής (του Φαέθωνα – είναι η φιγούρα με το μαλλί «πάνκ»), καί -γαμώτοκέρατόμου- το είδα, γιατί δεν αναρωτιέμαι αν περιγράφει ταυτόχρονα το πότε καί το γιατί; (Εγώ ο ίδιος τα γράφω εδώ παραπάνω!)

Καί το αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο με τη Γή μας… (Όρα Αποκάλυψη Ιωάννουτις πάλαι ποτέ συνέπειες της πάλαι ποτέ καταστροφής του Φαέθωνα περιγράφει, αλλά το άκρως τρομακτικό είναι να επαναληφθούν αυτές στο μέλλον με έκρηξη του δικού μας πλανήτη!…)

Κι αν ναί, πότε;

Επίσης… Αν ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι είναι σμίκρυνση υπό κλίμακα της αιτίας, που ανατίναξε τον Φαέθωνα (φαντασία που την έχω, όμως!)… Κι αν ο δίσκος φτιάχτηκε καί διατηρήθηκε ειδικά στο μέρος αυτό (εκεί κοντά, έστω), ώστε να υπενθυμίζει την καταστροφή καί να προφυλάσσει τους κατοίκους… Κι αν η πεδιάδα της Μεσσαράς (περίπου στον 25ο ανατολικό μεσημβρινό) -ένθα ο πρόσφατος σεισμός-, αντιστοιχεί με τον μεσημβρινό (μέσον του Αιγαίου), όπου αναμένουν μεγασεισμό οι φρέσκιες προφητείες των γεροντάδων… (Δεν έριξα μιά ματιά στα ψαχτήρια γιά το σεισμικό ιστορικό της περιοχής – κακώς, βέβαια, αλλά πού χρόνος!)

Κι αφού η ανάγνωση του «δίσκου της Φαιστού» ( ; ) εκ μέρους του βασικού ήρωα στον θρυλικό πιά «Θαυματουργό Ψίθυρο του Ερμή» πρώτα-πρώτα προκαλεί …σεισμό!!!…

. . . . . . .

Μακάρι να μου δίνει ο Καλός Θεός χρόνια, ελεύθερο χρόνο, καί λεφτά (άφθονα, όχι ψιλοπράγματα) – να μπορώ ακωλύτως να στρώνω τον πισινό μου στο διάβασμα καί στο συγγραφιλίκι, ώστε να κατεβάζω ιδέες απ’ αυτές που διαβάζετε εδώ καί γουστάρετε! Αλλά, επειδή δεν φαίνεται να μου δίνει τέτοια καλούδια, τότε μου μένει να σπάω πλάκα με τους ισχυρούς! Να πάρω κι εγώ την εκδίκησή μου, βραδερφέ! 

Βάστα να δείς, τί τρέξιμο έχουν να ρίξουν στα γκουμπιούτερζ καί στις Νοημοσύνες τώρα, που είπα δημοσίως φόρα-παρτίδα τί άλλο γράφει (σε άλλα επίπεδα ανάγνωσης, βέβαια) ο δίσκος της Φαιστού, εκτός από προσευχές!

. . . . . . .

Το άρθρο αφιερώνεται στους σεισμόπληκτους του νομού Ηρακλείου, που τους εύχομαι να ξαναβρούν τη ζωή τους όπως την είχαν, καί γρήγορα! Ειδικά στα φιλαράκια απ’ την περιοχή, που συνάντησα ως φαντάρος κι αργότερα! (Τί νομίζετε; πράγματι είναι μικρός ο κόσμος!)

Αφιερώνεται επίσης στη μάδερ μου, στους ουρανούς, που μού ‘στειλε εκείνα τα όνειρα λίγο πρίν πεθάνει. Μόλις απόψε κατάλαβα το νόημα του τελευταίου! Σ’ ευχαριστώ, ρέ μάνα! Όντως ήσουν έξυπνο άτομο. Σε παραδέχομαι!

. . . . . . .

Υγ 2: Κοίτα να δείς κάτι πράγματα!… Έ, δεν πρόκειται γιά συμπτώσεις!

Στο Αρκαλοχώρι γκρεμίστηκε η εκκλησία του προφήτη Ηλία, δηλαδή του Απόλλωνα (μπαμπά του Φαέθωνα) – με το πύρινο άρμα καί την προφητική ικανότητα! Καί γκρεμίστηκε, λένε, επειδή την κάνανε εμβολιαστικό κέντρο, κι αυτό ήταν ύβρις.

Έ, σαφώς ήταν ύβρις! Ο Απόλλων είναι καί θεός της Ιατρικής, ας μην ξεχνάμε (μόνο που αυτή του η ιδιότητα δεν πέρασε ως ιδιότητα καί στον ιουδαίο προφήτη)· κι εδώ, είχαμε μετατροπή ναού του Απόλλωνα σε ναό «μαύρης» «παρα-ιατρικής».

Απόλυτα λογικό, λοιπόν, το τί έπαθε ο ναός.

Αν καί κάτι μου λέει ότι αυτή η «μετατροπή» δεν έγινε τυχαία. Μήπως κάποιοι (με ράσα, ή χωρίς) ήξεραν όσα λέω παραπάνω, καί κάναν ένα «πειραματάκι» στην πράξη, να δούν τί θα γίνει; (Διότι, καλά τα εγκαίνεια κι οι φιέστες, αλλά δεν ήταν μέσα στην εκκλησία κανένας μητροπολίτης την ώρα του σεισμού. Άλλος την πλήρωσε.)

Λεβέντες μου, παίξατε την τύχη σας στα ζάρια καί χάσατε! Εγώ απλά θα παρακολουθώ τις ειδήσεις, να δώ ποιός μεγαλόσχημος της περιοχής θα πεθάνει προσεχώς! (Διότι, μή νομίζετε πως θα τη γλυτώσετε, μετά απ’ την ύβρι που διαπράξατε.)

Όσο γιά τυχόν επίδοξους μιμητές τους, ΜΗΝ πάτε να ξυπνήσετε τέτοιες δυνάμεις! Βάλτε μυαλό απ’ όσα έγιναν, καί σταματήστε εγκαίρως – πρίν φάτε το άθλιο κεφάλι σας στα σίγουρα.

ergdhmerg.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου