Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Πολεμικό Ναυτικό: Ανάκληση αδειών για Oruc Reis – Μεσολάβηση ΝΑΤΟ;

 Oruc Reis Πολεμικό Ναυτικό: Ανάκληση αδειών για Οruc Reis - Μεσολάβηση ΝΑΤΟ; Νεκρός υπαξιωματικός στην Φρεγάτα ΨΑΡΑ - Ανακοίνωση ΓΕΝ - Έχασε τις αισθήσεις του και έσβησε στα χέρια των συναδέλφων του

Πολεμικό Ναυτικό: Τι δείχνει η ανάκληση αδειών για το Oruc Reis – Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης που συμφωνήθηκε στο ΝΑΤΟ;

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη.

Με διαφορετικό τρόπο και μάλλον με πολύ χαμηλούς τόνους σε στρατιωτικό επίπεδο αντιομετωπίζει η Ελλάδα τη νέα τουρκική πρόκληση.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που όλος ο Στόλος βγήκε άμεσα στο Αιγαίο και τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτή τη φορά δεν υπάρχει τέτοια κινητοποίηση.

Το αντίθετο μάλιστα, θα έλεγε κάποιος ότι είναι ιδιαίτερα υποτονική. Από την πρώτη στιγμή της έκδοσης της τουρκικής NAVTEX τέθηκαν σε ετοιμότητα ορισμένες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και πάντως δεν δόθηκε ετοιμότητα σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιπλέον δεν έχει βγει ο ελληνικός στόλος στην περιοχή. Τρεις φρεγάτες και δυο περιπολικά σκάφη παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων, οι οποίοι έχουν «κατεβάσει» στην περιοχή αρκετά πολεμικά σκάφη.

Όπως πρώτο έγραψε το Armyvoice.gr το Oruc Reis συναντήθηκε χθες στην περιοχή της τουρκικής NAVTEX με τα πολεμικά του τουρκικού στόλου που είχαν βγει από το ναύσταθμο της Σμύρνης και είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Oruc Reis πλαισιώνεται από τις φρεγάτες  TCG Göksu (F 497), TCG Gökova (F 496), TCG Yıldırım (F-243) και TCG Salihreis (F-246) και τις stealth κορβέτες TCG Burgazada (F-513) και TCG Kınalıada (F-514). Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και δυο υποβρύχια, το U-209T2/1400 το S-360 İnönü.

Η ελληνική πλευρά πάντως κινείται σε διαφορετική λογική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε το Πολεμικό Ναυτικό δεν προχώρησε σε ανάκληση αδειών.

Η μόνη ανάκληση αδειών που έγινε αφορά τις άδειες του στρατιωτικού προσωπικού των πλοίων που έχουν αναπτυχθεί ή προγραμματίζονται να απαντυχθούν στην περιοχή.

armyvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου