Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

«Κοκκινίζει» ο Ελληνικός Νότος – Oruc Reis και Barbaros περιμένουν και ΤΡΙΤΟ πλοίο (vid).

 tourkiaka ploia

Αγνοείται η αποφασιστικότητα των πρώτων ημερών… Άλλαξε κάτι;;;

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, τόσο το Μπαρμπαρός, όσο και το Ορούτς Ρέις φέρονται να συνεχίζουν τις έρευνες άνωθεν της Ελληνικής και της Κυπριακής ΑΟΖ.

«Ειδικά το Ορούτς Ρέις που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα συνεχίζει τις εργασίες του και πάλι στην δική μας υφαλοκρηπίδα νοτίως του Κας της Αττάλειας. Εκεί υπάρχουν εργασίες δύο μηνών ακόμη. Δηλαδή είμαστε το μέσο του προγράμματός μας εκεί», ανέφερε ο Φατίχ Ντονμέζ, δείχνοντας πως το τουρκικό ερευνητιό θα μείναι για καιρό ακόμα.

«Μετά που θα τελειώσουν οι εργασίες εκεί – αυτή τη στιγμή οι εργασίες που γίνονται είναι δισδιάστατες- θα γίνουν τρισδιάστατες έρευνες και στη συνέχεια θα περάσουμε στην δεύτερη φάση. Και αν προσδιορίσουμε μια δυνητική περιοχή και πάλι θα κάνουμε τις εργασίες γεώτρησής μας. Εμείς έχουμε δηλώσει πολλές φορές και κυρίως ο Πρόεδρός μας ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα», τόνισε.

Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το γεωτρύπανο Γιαβούζ, το οποίο βρίσκεται στην Τουρκία για συντήρηση, «ζεσταίνει» τις μηχανές του και αναμένεται σύντομα να πλεύσει ξανά προς τον Νότο. Θα επιστρέψει στην Κυπριακή ΑΟΖ ή θα βρεθεί μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, εκεί που βρίσκεται το Oruc Reis.

Αυτό θα σημαίνει πως στον Νότο του Ελληνισμού, θα ψάχνουμε να βρούμε ΤΡΙΑ ΠΛΟΙΑ των Τούρκων. Αυτό αν μη τι άλλο συνιστά προβληματική εξέλιξη για την Ελλάδα, η οποία ΔΕΝ δείχνει την αποφασιστικότητα των πρώτων ημερών. Τι συνέβη άραγε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου