Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ερντογάν: “Η Τουρκία μπορεί πλέον να ρυθμίζει τις “υποθέσεις” της με στρατιωτική δράση όπου χρειαστεί”!

 

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα η κυβέρνηση αναμένει πότε ο κ.Ερντογάν θα μας καλέσει να “μιλήσουμε”,ο Τούρκος πρόεδρος κάνει σαφές προς την Ελλάδα και τη Δύση ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του. Μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ.Ερντογάν δήλωσε ότι “είναι πλέον συνείδηση σ΄ όλο τον κόσμο ότι η Τουρκία έχει λόγο και την ικανότητα να εφαρμόζει τις πολιτικές της με ενεργή στρατιωτική υποστήριξη επί τόπου. Η Τουρκία έχει πλέον φτάσει σε ένα επίπεδο όπου είναι σε θέση να υποστηρίξει όλους τους φίλους της  “, είπε αναφερόμενος στο Αζερμπαϊτζάν.

Η χρήση της “στρατιωτικής υποστήριξης” έγινε αισθητή και στα ελληνοτουρκικά. Η Άγκυρα επί δύο μήνες πίεσε την Ελλάδα με στρατωτικά μέσα, προκαλώντας μεταξύ άλλων και σοβαρή οικονομική αιμορραγία. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι εκείνη με τη στάση της οδήγησε στις “διερευνητικές συνομιλίες” με την Τουρκία. Πριν την έξοδο του τουρκικού στόλου η Αθήνα είχε εκδηλώσει οποιαδήποτε επιθυμία για διάλογο; Δεν το θυμόμαστε…

Από την άλλη πλευρά ο Ερντογάν δεν θα μπρούσε να περιγράψει πιο καθαρά τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία “λύνει τις υποθέσεις της”.

Ο Ερντογάν είναι προφανές ότι έχει εξασφαλίσει το “πράσινο φως” των “βασικών παικτών” της Δύσης για όσα λέει και πράττει. Είναι οι ίδιοι που με κάποιο τρόπο μας…έπεισαν ότι θα ΄ναι “πιο αποτελεσματικές οι απειλές κυρώσεων, από τις ίδιες τις κυρώσεις”, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Το πιο επικίνδυνο δεν είναι τι λέει και τι κάνει ο Ερντογάν με την ανοχή και την υποστήριξη της Δύσης. Ο πραγματικός κίνδυνος στα ελληνοτουρκικά είναι ότι δείχνουμε μια εμμονική άρνηση να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, ελπίζοντας πάντα ότι ο Ερντογάν δεν εννοεεί αυτά που λέει αλλά…κάτι άλλο. Αν και η πραγματικότητα ,ειδικά τους τελευταίους μήνες μας διαψεύδει κάθε ημέρα πανηγυρικά, εμείς εξακολουθούμε το “ταξίδι μας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα”…Μόνο που κι αυτή η βάρκα είναι έτοιμη να βυθιστεί…

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου