Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Γιγαντώνεται το κίνημα κατά της μάσκας και στα πανεπιστήμια: Προειδοποιητική κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

 Στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ προχώρησαν νωρίς το πρωί φοιτητές στη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας τον «χορό» στις καταλήψεις και στα πανεπιστήμια κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι καταλήψεις στα σχολεία με βασικό αίτημα την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 700 σε όλη τη χώρα και εκτείνονται σε 35 πόλεις. 

Η πανεπιστημιακή σεζόν όμως ξεκινάει τώρα και συνεπώς το κίνημα των καταλήψεων αναμένεται να γιγαντωθεί και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την κατάληψη κάνουν φοιτητές από την πρωτοβουλία Πολιτικών Επιστήμων και σχήματα των ΕΑΑΚ.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι το άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας, να σπάσουν όλα τα τμήματα σε 50 άτομα και να βρεθούν οι απαραίτητες αίθουσες και κτήρια γι’αυτό. Ακόμη, οι φοιτητές ζητούν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε φοιτητές, προσωπικό και καθηγητές αντί να τους αναγκάζουν να ζουν όλη την ημέρα φορώντας μάσκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληψη θα λήξει γύρω στις 11.00. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα και μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ της χώρας.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε ότι τα μαθήματα στις σχολές του ιδρύματος έχουν αρχίσει κανονικά και διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας των ειδικών και του υπουργείου. «Είμαστε από τα λίγα πανεπιστήμια που σήμερα άνοιξαν κανονικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

pronews.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου