Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Οι Αρμένιοι ανακαταλαμβάνουν εδάφη στο Αρτσάχ - Ο Ερντογάν δίνει 2.000 δολάρια στους τζιχαντιστές.

 ''Θερίζουν'' Αζέρους και Τούρκους.Aντεπίθεση διαρκείας από τις δυνάμεις του Αρτσάχ και των ΕΔ της Αρμενίας κατά Τούρκων, Αζέρων και τζιχαντιστών από την Συρία. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρτσάχ, Bahram Boghossian, ανέφερε ότι οι δυνάμεις της χώρας του κατάφεραν να ανακτήσουν εδάφη που είχαν προηγουμένως χάσει σε μάχες με το Αζερμπαϊτζάν.

'Η επιτυχία των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στο πεδίο της μάχης θα μπορούσε να εξηγηθεί στην αρχή των επιθέσεων στις 27 Σεπτεμβρίου. Αυτοί ξεκίνησαν μια αιφνιδιαστική επίθεση, η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες, μετά όμως οι Αρμενικές ΕΔ άρχισαν να αποκρούουν τις εχθρικές επιθέσει.''


''Σε ένα βράδυ, ανακτήσαμε τα περισσότερα εδάφη που χάσαμε, αλλά σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πω το εξής, υπάρχει έντονη παρουσία Τούρκων στρατιωτών που πολεμάνε στις τάξεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν." 

Αποκάλυψη για τους μισθοφόρους.

Το BBC δημοσίευσε μια συνέντευξη με έναν Σύρο, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε προσληφθεί από έναν από τους διοικητές του φιλοτουρκικού Συριακού Εθνικού Στρατού και βρίσκεται τώρα στο Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με αυτόν, του προσφέρθηκε να προστατεύσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Αζέρων για 2.000 δολάρια το μήνα και μάλιστα αποκάλυψε πως μπήκαν στο Αζερμπαϊτζάν μέσω του εδάφους της Τουρκίας.

Ο Σύρος είπε ότι πολλοί μισθοφόροι συμμετείχαν σε μάχες με Αρμενικές δυνάμεις στο Καραμπάχ. Λέει ότι είδε 10 Σύρους να πεθαίνουν μπροστά του και άλλους 70 να τραυματίζονται. 

Ταυτόχρονα έχουμε αναφορές για μεταφορά Τουρκομάνων παραστρατιωτικών και στρατολόγηση Σύρων προσφύγων από την Τουρκία.

Ούτε οι Αρμένιοι φαίνεται πως θα γλιτώσουν την εμπειρία της σύγκρουσης με τους ''αερομεταφερόμενους'' Σύρους και Τουρκομάνους μισθοφόρους της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος της αυτονομιστικής Δημοκρατίας του Αρτσάχ Arayik Harutyunyan δήλωσε πως ''ναι, δεν αγωνιζόμαστε μόνο κατά του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και της Τουρκίας.''  

 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου