Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Παλαιστίνιοι έριξαν τρεις ρουκέτες στο Ισραήλ - για τη συμφωνία ειρήνης με ΗΑΕ και Μπαχρέιν./«Κόλαση» στην Λωρίδα της Γάζας εν μέσω υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης του Ισραήλ με ΗΑΕ & Μπαχρέιν (βίντεο).

 

«Τρομοκρατικές παλαιστινιακές ομάδες στη Γάζα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν με το Ισραήλ», γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Οι Παλαιστίνιοι έριξαν δύο ρουκέτες στο Άσντοτ και στο Άσκελον, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης, όταν ακριβώς οι εκπρόσωποι του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν ήταν έτοιμοι να υπογράψουν την ιστορική συμφωνία του Αβραάμ στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το ισραηλινό  «Channel 13 News»,  τραυματίστηκαν από τους πυραύλους τρεις Ισραηλινοί οι οποίοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για μικρούς και μέτριους τραυματισμούς στο Άστοντ, αφού ένας από τους δύο πυραύλους διέφυγε από το αμυντικό σύστημα «Iron Dome» και εξερράγη κοντά σε εμπορικό κέντρο. Άλλοι τέσσερις κάτοικοι υπέστησαν σοκ. 

Όπως σημειώνεται ένας άλλος πύραυλος που εκτοξεύτηκε στο Άσκελον αναχαιτίστηκε με επιτυχία, ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. 

Η πυραυλική επίθεση της Τρίτης έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Χαμάς ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία μέσω διεθνών διαμεσολαβητών για τον τερματισμό του τελευταίου γύρου διασυνοριακής βίας με το Ισραήλ.

Παρά την κατάπαυση του πυρός, το κόμμα Φατάχ της Χαμάς και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπας, συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα για «κοινή αντίσταση» εναντίον του Ισραήλ, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

«Κόλαση» στην Λωρίδα της Γάζας εν μέσω υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης του Ισραήλ με ΗΑΕ & Μπαχρέιν (βίντεο).

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος.

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν διάφορες συνοικίες στη Λωρίδα της Γάζας και ταυτόχρονα προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους από τον παλαιστινιακό θύλακα ήχησαν στο νότιο Ισραήλ.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι ένα στρατόπεδο της Χαμάς βομβαρδίστηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

​Ο ισραηλινός Στρατός, που δεν επιβεβαίωσε αμέσως την επίθεση, είπε ότι οι προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους ενεργοποιήθηκαν σε ισραηλινές κοινότητες που συνορεύουν με την Λωρίδα της Γάζας.

Πιο πριν μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από Παλαιστίνιους μαχητές από τη Γάζα έπληξε την παράκτια ισραηλινή πόλη Αστοντ, τραυματίζοντας δύο άτομα.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την στιγμή ο Ισραήλ και δύο αραβικά κράτη του Κόλπου – τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν – υπέγραφαν σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο ιστορικές συμφωνίες ειρήνευσης.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου