Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Η Μεγαλοοικονόμου αποχωρεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -Πέφτει η πλειοψηφία στους 152.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δύο ημέρες μετά την ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές 2019.Τσίπρας Μεγαλοοικονόμου φιλί

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με την αποχώρησή της η πλειοψηφία της κυβέρνησης πέφτει στους 152 βουλευτές.

Στην επιστολής της αναφέρει πως «σας ενημερώνω, ότι παραιτούμαι από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και παραμένω ανεξάρτητη βουλευτής».
Μεγαλοοικονόμου: Οταν διαβάσει την επιστολή ο Τσίπρας, θα πω τους λόγους της παραίτησής μου

Η ίδια μιλώντας στο iefimerida.gr είπε πως στην επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα εξηγεί του λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Ωστόσο επειδή ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες, η κυρία Μεγαλοοικονόμου θα τον περιμένει να επιστρέψει, να διαβάσει την επιστολή της και στη συνέχεια θα η ίδια θα την δώσει στη δημοσιότητα. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «είναι ωραίο η υπόθεση να έχει και λίγο σασπένς. Εσείς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να έχετε και λίγο υπομονή».
Υπενθυμίζεται εξάλλου πως η κυρία Μεγαλοοικονόμου τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον πρωθυπουργό κάτι που έκανε γνωστό στο πρόσφατο παρελθόν με δηλώσεις της.
Η επιστολή παραίτησης της Μεγαλοοικονόμου
Η επιστολή παραίτησης της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου
Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Από την Ενωση Κεντρώων, ανεξάρτητη και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου εξελέγη βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων το 2015, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2017 ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα.

Σε δελτίο Τύπου είχε εξηγήσει τους λόγους της κίνησής της: «Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. Ευελπιστώ, ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό».

Η ανεξαρτητοποίησή της ολοκληρώθηκε λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2018, όταν ανακοίνωσε την προσχώρησή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σημειωθεί ότι κατά καιρούς η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε προκαλέσει αίσθηση με την υπερβολική στήριξη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μόλις τον Φεβρουάριο του 2019 είχε δηλώσει ότι «Ο Τσίπρας είναι λεβεντιά, οι άλλοι είναι κουραμπιέδες», σε τηλεοπτικό πάνελ.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου