Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Πρωτοφανείς καταστροφές στην Κρήτη - Αυτοψία Αρναουτάκη - Έκτακτο συντονιστικό στα Χανιά παρουσία Σπίρτζη.Κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό!Αγνοείται άνδρας στις Βρύσες – Εντοπίστηκε το όχημα του.

Στο Ηράκλειο αντί για τα Χανιά προσγειώθηκε ο Υπουργός λόγω της κακοκαιρίας! Οδικώς θα φτάσει στα Χανιά. Πρωτοφανείς καταστροφές στην Κρήτη -  Αυτοψία Αρναουτάκη -  Έκτακτο συντονιστικό στα Χανιά παρουσία Σπίρτζη

Συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη, με συνέπεια να υπάρχουν μεγάλες καταστροφές στις υποδομές και ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο στο νησί. Ειδικά στη Δυτική Κρήτη οι ζημιές είναι πρωτοφανείς και στον ΒΟΑΚ υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις. Σε όλα τα σημεία σπεύδουν και επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην πορεία του προς τα Χανιά σταμάτησε σε όλα τα σημεία που σημειώνονται κατολισθήσεις, μίλησε με τους τεχνικούς ώστε να μείνει ανοικτή η εθνική οδός και εφιστά την προσοχή στους οδηγούς.
Πριν λίγο αφού πέρασε από πληγείσες περιοχές του Δήμου Πλατανιά, μετείχε σε μια πρώτη σύσκεψη στις Βουκολιές όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβαλλοντος Νίκο Καλογερή, τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Κώστα Λαγουδάκη, προχώρησαν στην πρώτη αποτύπωση των ζημιών και τον συντονισμό των ενεργειών, σε πλήρη συντονισμό και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη Νίκο Λαγουδάκη.
Ο περιφερειάρχης από το πρωί είναι σε επαφή με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, ενημερώνοντας για τα πρωτοφανή φαινόμενα.
«Η κατάσταση που διαμορφώνεται μας δείχνει μια πρωτοφανή καταστροφή. Σήμερα αργά το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όπου αναμένουμε τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και το Γενικό Γραμματέα, που θα έλθουν εκτάκτως στο νησί με σούπερ πούμα», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.
Νωρίτερα, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προσγειώθηκε στο Ηράκλειο αντί για τα Χανιά και κατευθύνεται οδικώς στα δυτικά του νησιού προκείμενου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις τεράστιες ζημιές στο οδικό και όχι μόνο δίκτυο.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου νωρίτερα το μεσημέρι για την κάθοδο του Υπουργού Υποδομών:
Στην Κρήτη μεταβαίνει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με ελικόπτερο super puma συνοδευόμενος από κλιμάκιο Μηχανικών του Υπουργείου. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών. Μαζί του μεταβαίνει στο νησί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ κ. Γιάννη Πετρούτσο και 9μελές κλιμάκιο.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα συντονίσει το πλέγμα των ενεργειών που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή, σε άμεση συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος διατύπωσε σχετικό αίτημα βοήθειας και συνδρομής προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Παράλληλα, εντός των επόμενων ωρών αναχωρεί για την Κρήτη κλιμάκιο Μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, με εξειδικευμένες γνώσεις στα γεωτεχνικά προβλήματα και στις αποκαταστάσεις τεχνικών έργων (γεφυροποιία, διαβάσεις κτλ). Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα ελέγξουν λεπτομερώς εκτός των άλλων και τα γεωτεχνικά προβλήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα αλλά και του συνόλου του επαρχιακού δικτύου.
Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα βρίσκονται στην Κρήτη κλιμάκια Μηχανικών των αρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών. Πραγματοποιούν αυτοψίες στις προβληματικές θέσεις του νησιού, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν (πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις), λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε το νησί στα μέσα Φεβρουαρίου.
Πρωτοφανείς καταστροφές στην Κρήτη -  Αυτοψία Αρναουτάκη -  Έκτακτο συντονιστικό στα Χανιά παρουσία Σπίρτζη
Πρωτοφανείς καταστροφές στην Κρήτη -  Αυτοψία Αρναουτάκη -  Έκτακτο συντονιστικό στα Χανιά παρουσία Σπίρτζη

Πρωτοφανείς καταστροφές στην Κρήτη -  Αυτοψία Αρναουτάκη -  Έκτακτο συντονιστικό στα Χανιά παρουσία Σπίρτζη

Κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό!

H γέφυρα του Κερίτη, μια γέφυρα που έστεκε περισσότερα από 100 χρόνια και ήταν ένα είδος συμβόλου και ιστορίας της περιοχής δεν υπάρχει πια, καθώς παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού.
Υπενθυμίζεται πως από νωρίς το πρωί της Δευτέρας είχε διαπιστωθεί πρόβλημα καθώς είχε υποχωρήσει το σημείο στο οποίο το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως τελικά η γέφυρα να σωθεί.Κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό!
Κατέρρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό!

zarpanews.gr

Αγνοείται άνδρας στις Βρύσες – Εντοπίστηκε το όχημα του.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές καθώς αγνοείται άνδρας στην περιοχή Εμπρόσνερο στις Βρύσες Αποκορώνου.
Άνδρας που κινείτο με το όχημα του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού.
Πρόκειται για έναν 61χρονο κτηνοτρόφο.
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το όχημα του 61χρονου κτηνοτρόφου εντοπίστηκε.
Ο άντρας παρασύρθηκε από χείμαρρο και από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του αγνοούνται.
Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της ΕΜΑΚ, πυροσβέστες από τον σταθμό των Βρυσών καθώς και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, έδωσε εντολή να αναχωρήσει από το Ηράκλειο το καταδυτικό όχημα της 3ης ΕΜΑΚ με δύτες, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.
cretapost.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου