Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

ΥΠΕΞ: Ο Τσαβούσογλου ήρθε να επιβάλει.


Δεν είναι όλες οι λύσεις στο τραπέζι το μήνυμα του ΥΠΕΞ – Ο Τσαβούσογλου ήρθε να επιβάλει, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Δεν είναι όλες οι λύσεις στο τραπέζι, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τα λεγόμενα Τσαβούσογλου.
Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ ήρθε να επιβάλει τη μορφή λύσης που η Τουρκία επιθυμεί και ρίχνει την ευθύνη στην Ε/κ πλευρά, και υπογράμμισε πως «πρέπει να προσέχουμε τι λέμε ειδικά δημόσια. Για πρώτη φορά δηλώνουν τόσο ξεκάθαρα την επιδίωξη τους στο Κυπριακό. Ο κ. Τσαβούσογλου ήρθε να επιβάλει την τάξη μετά την αντιπαράθεση Ακιντζί – Οζερσάι.
Την ίδια στιγμή, ο ΥΠΕΞ τόνισε πως η Τουρκία επιδιώκει μορφή λύσης πέρα από αυτή που συζητούμε.
Όσον αφορά με τα επόμενα βήματα γύρω από το Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε σημαντική την επικείμενη επίσκεψη Λουτ. Θα προσκομίσει, εξήγησε τις καταγεγραμμένες θέσεις των δύο πλευρών για τους όρους αναφοράς. Ανάφερε πως όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν σε σχέση με το τι επιδιώκει η Τουρκία.
Στόχος, υπογράμμισε,  η συμφωνία επί των όρων αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών. Πρέπει να βρούμε τρόπους για το πως να αντιμετωπιστούν οι διαφορές.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου