Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Δεν επιβεβαιώνει τα περί γαλλικής βάσης στην Κύπρο ο ΚΕ. «Προσεχώς ανακοινώσεις».

Δεν επιβεβαιώνει τα περί γαλλικής βάσης στην Κύπρο ο ΚΕ. «Προσεχώς ανακοινώσεις»

Διαψεύδει τα περί γαλλικής βάσης στην Κύπρο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – Η συνάντηση Αναστασιάδη – Μακρόν πυροδότησε τις φήμες.

Μετά τη συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν «πυροδοτήθηκαν» τα σενάρια για δημιουργία  ναυτικής βάσης στην Κύπρο, για τα γαλλικά πολεμικά που περιπολούν στην Ανατολική Μεσόγειο.
Την πληροφορία αυτή δεν επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ενώ παράλληλα, είπε, ότι θα γίνουν ανακοινώσεις προσεχώς.
Εξήγησε ότι διευκολύνσεις παρέχονται σε πολλά κράτη για ειρηνικούς σκοπούς ενώ αναφέρθηκε και στις διευκολύνσεις στο γαλλικό ναυτικό και την αεροπορία που στηρίζει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο, λέγοντας ότι έχουν γίνει συζητήσεις για το ενδεχόμενο αναβάθμισης της συνεργασίας με τη Γαλλία.
Το πιο σημαντικό, πρόσθεσε, είναι ότι αυτή η συνεργασία μεταξύ χωρών της Ευρώπης αποτελεί ευρωπαϊκή πολιτική. Η ευρωπαϊκή άμυνα, είπε χαρακτηριστικά να σκεπάζει την Κύπρο για να αποφευχθούν κινήσεις οι οποίες απειλούν την περιοχή μας και την Κύπρο.
Με πληροφορίες από ΡΙΚ.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου