Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Βλέπει Μακρόν το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδη. Ενέργεια και ασφάλεια στο επίκεντρο.

Βλέπει Μακρόν το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδη. Ενέργεια και ασφάλεια στο επίκεντρο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Ενέργεια, κυπριακό και θέματα ασφάλειας στο επίκεντρο.

Θέματα ενέργειας, η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, άλλα διμερή θέματα καθώς και το Κυπριακό, θα συζητηθούν στις διαβουλεύσεις που θα έχουν οι Πρόεδροι της Κύπρου και της Γαλλίας κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη συνάντηση των Προέδρων Νίκου Αναστασιάδη και Εμμανουέλ Μακρόν εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιούνται, τόσο στο επίπεδο των δύο Προέδρων όσο και σε υπουργικό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Οι δύο πλευρές επεξεργάζονται στενότερη συνεργασία και ενδεχομένως σύναψη συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας.
Η συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας στην Κύπρο.
Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση θα είναι παρόντες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
Από πλευράς Γαλλίας ο κ. Μακρόν θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της προεδρίας της Γαλλίας.
Πηγή: ΚΥΠΕ
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου