Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Οι Τούρκοι περικύκλωσαν τα Ίμια: Απαράδεκτη πρόκληση πριν από την 23η “επέτειο”.

Τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τρία θωρηκτά του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής βρίσκονται γύρω από τις βραχονησίδες στα Ίμια, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την 23η επέτειο της κρίσης των Ιμίων, που παραλίγο να προκαλέσει ελληνοτουρκικό πόλεμο. 

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου δήλωσαν στην ιστοσελίδα μας ότι δεν ισχύουν οι τουρκικοί ισχυρισμοί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και η τουρκική ακτοφυλακή στοχεύουν να εμποδίσουν κατάθεση στεφάνων στην περιοχή των Ίμίων από Έλληνες αξιωματούχους για να τιμήσουν τους αξιωματικούς που χάθηκαν εκείνη τη μοιραία νύχτα.

 Τα τουρκικά πλοία εμφανίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, και συνοδεύονται από τις κάμερες των τουρκικών τηλεοπτικών δικτύων. Έχουν ήδη μεταδώσει εικόνες των πολεμικών πλοίων να πλέουν κοντά στα Ίμια. Η κατάσταση που δημιουργούν μπορεί να εξελιχθεί και σε εκρηκτική. Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ: «Κάθε χρόνο από το 1996, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στην μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996. Φέτος οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν την περιοχή. Ο τουρκικός στρατός, που έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, έχει αποκλείσει την περιοχή».
hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου