Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Ο Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Καμμένου.

 Ο Π. Σγουρίδης εξήγησε στο ethnos.gr τους λόγους για τους οποίους έθεσε στη διάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ την παραίτησή του.Ο Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Καμμένου
Την παραίτησή του στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, έθεσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο κ. Σγουρίδης, μιλώντας στο ethnos.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν υπονόησα ότι περιμένουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Ακόμη και αν γίνει δεκτή η παραίτησή μου, θα παραμένω στρατιώτης των ΑΝΕΛ». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Σγουρίδη.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με tweet του, ανέφερε: «Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα», αδειάζοντας ουσιαστικά τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας».
Οι δηλώσεις του Π. Καμμένου μέσω tweet φαίνεται ότι ενόχλησαν τον αντιπρόεδρο του κόμματος, ο οποίος, όπως επιβεβαίωσε στο ethnos.gr, έθεσε την παραίτησή του στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.  Στο μεταξύ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε: «Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες».
Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

Οι δηλώσεις Σγουρίδη.

Στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6  υποστήριξε ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα». Στην ερώτηση, «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».
Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε επίσης ότι «το πότε θα εισαχθεί έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή». «Κανονικώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τον Μάρτιο-Μάιο υπολογίζω ότι μπορεί να έρθει η Συμφωνία και θα χρειαστεί μια επεξεργασία. Δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο τότε αυτομάτως θα εισαχθεί προς έγκριση στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «καθυστέρηση μπορεί να είναι και 2 μήνες και 1 μήνας στο χρόνο από τη στιγμή που κυρώνεται στο σκοπιανό κοινοβούλιο».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου