Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

O ρωσικός στρατός αναπτύσσεται πλησίον της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης του Golan.

media
O ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα σημείο επιτήρησης κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη εντός του κατεχόμενου Golan, από το Ισραήλ έπειτα από το 1967. Αυτό το μέτρο έχει ως σκοπό να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών σύμφωνα με τον στρατηγό Viktor Zaïtsev, αναπληρωτή επικεφαλή της ρώσικης στρατονομίας στη Συρία.

Αρχικά προβλέπεται η ρωσική στρατονομία να εγκαταστήσει 8 σημεία επιτήρησης πλησίον της γραμμής διαχωρισμού της συριακής πλευράς του Golan, στην επαρχία της Quneitra.
Οχήματα κυανόκρανων συνοδευόμενα από αξιωματικούς και στρατιώτες της ρωσικής στρατονομίας και του συριακού στρατού μπήκαν στη νεκρή ζώνη κι επισκέφθηκαν τις παλιές βάσεις των δυνάμεων του ΟΗΕ στην Quneitra και στα χωριά των περιχώρων.
Ένα απόσπασμα του ΟΗΕ αναπτύχθηκε σε αυτήν την περιοχή μετά το 1974, για να επιτηρεί την αποδέσμευση μεταξύ συριακού και ισραηλινού στρατού μετά τον πόλεμο του 1973. Αποσύρθηκε στην αρχή της συριακής κρίσης έπειτα από την απαγωγή δεκάδων κυανόκρανων από τους τρομοκράτες. Οι δυνάμεις του ΟΗΕ δεν επανήλθαν παρά μετά την ανάκτηση από το συριακό στρατό τον  Ιούλιο των επαρχιών Daraa , Quneitra.
Συριακές πηγές αναφέρουν ότι 300 μέλη της ρωσικής στρατονομίας θ΄αναπτυχθούν στις άκρες της νεκρής ζώνης. Επίσημα ο σκοπός αυτού του μηχανισμού είναι η  «εγγύηση της ασφάλειας του πληθυσμού στην Quneitra », σύμφωνα με το στρατηγό Viktor Zaïtsev, numéro 2 της ρωσικής στρατονομίας στη Συρία.
Aλλά αυτή η ανάπτυξη επίσης εξυπηρετεί στη διασφάλιση του Ισραήλ που φοβάται ότι οι μαχητές της Hezbollah και ιρανικές δυνάμεις πλησιάζουν πολύ το Golan, κατεχόμενο από το Ισραήλ από το  1967 που μονομερώς το προσάρτησε το 1981.
rfi 10.8.18
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου