Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Eρντογάν απειλεί ΗΠA: Μην μας πουν να χτυπήσουμε άλλη πόρτα.

«Δεν μας ενδιαφέρει η Γερουσία», είπε με προκλητικό τρόπο ο Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να «παγώσει» η παράδοση των F-35 στην Τουρκία.
«Εμάς ένα πράγμα μας ενδιαφέρει. Συζήτησα το θέμα με τον πρόεδρο 
των ΗΠΑ; Το έκανα. Συζητήσαμε γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αντιπροσωπειών μας; Ναι το κάναμε», είπε σε συνέντευξή στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Star TV.
Μάλιστα με αλαζονεία προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην κάνει κάποιο νομικό λάθος αναφορικά με τη συμφωνία για πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών stealth στην Άγκυρα: «Εμείς λέμε ότι οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός μας εταίρος. Ως τέτοιος στρατηγικός εταίρος μην μας πουν οι ΗΠΑ να χτυπήσουμε άλλη πόρτα».
Οι εκλογές θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο
Αναφερόμενος στις εκλογές της 24ης Ιουνίου όχι μόνο εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του, αλλά είπε ότι αυτό θα γίνει από τον πρώτο γύρο.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι [οι εκλογές] θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο», είπε καθιστώντας σαφές ότι θέλει το κόμμα του να κατακτήσει πάνω από 300 έδρες στη Βουλή. «Αν υπάρχει ισχυρή Βουλή πίσω από τον Πρόεδρο, τότε ο Πρόεδρος θα έχει μια πολύ ταχύτερη διαδικασία λήψης αποφάσεων απ’ ό,τι με το τρέχον σύστημα διακυβέρνησης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου