Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Δένδιας: Η Κέρκυρα βρίσκονται σε σημείο απόλυτου κινδύνου και ουδείς δικαιούται να κωφεύει.Έκκληση των Βρετανών πρακτόρων να καθαρίσει η Κέρκυρα!Η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι ανεξέλεγκτη στο νησί, κι η Ένωση Βρετανών Τουρ Οπερέιτορ, ΑΒΤΑ, ενώνει τη φωνή της με τους ξενοδόχους και τουριστικούς επαγγελματίες της Κέρκυρας, οι οποίοι ζητούν να μπει τέλος στο πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει το νησί.

Η Ένωση Βρετανών Τουρ Οπερέιτορ, ΑΒΤΑ, ενώνει τη φωνή της με τους ξενοδόχους και τουριστικούς επαγγελματίες της Κέρκυρας, οι οποίοι ζητούν να μπει τέλος στο πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει το νησί.
Η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι ανεξέλεγκτη στο νησί, μετά το κλείσιμο του χώρου υγειονομικής ταφής στο Τεμπλόνι.Τουριστικό γραφείο ανέφερε ότι πελάτες του συντόμευσαν τις διακοπές τους στο νησί εξαιτίας του προβλήματος των σκουπιδιών, ενώ άλλοι επαγγελματίες επισημαίνουν ότι η επίδραση του προβλήματος στον τουρισμό είναι πρωτοφανής για την Κέρκυρα.Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές ώστε να τους επισημάνουμε το θέμα και ζητούμε να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση, επισημαίνει εκπρόσωπος της ΑΒΤΑ.
Η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού καθώς και άλλοι τουριστικοί φορείς έχουν γνωστοποιήσει το ζήτημα στην υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, φοβούμενοι ότι οι αριθμοί των επισκεπτών θα επηρεαστούν από τα αρνητικά σχόλια.Ο διευθύνων σύμβουλος της Sunvil, Chris Wright, τονίζει ότι ο καθαρισμός παίρνει περισσότερο χρόνο από ό,τι υπολογιζόταν στην αρχή και ότι ορισμένες περιοχές απομακρύνουν τα σκουπίδια από τουριστικές ζώνες εναποθέτοντάς τα στις οδικές αρτηρίες.Η κατάσταση έχει αρχίσει να επιλύεται. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία με τις τουριστικές αρχές στο Λονδίνο και την Αθήνα προκειμένου να βρεθεί μακροπρόθεσμη λύση, δήλωσε ο κ. Wright.
Ο διευθυντής πωλήσεων και εσόδων της Olympic Holidays, Michael Vinales, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι κρατήσεις δεν έχουν επηρεαστεί, όμως διευκρίνισε ότι η εταιρία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Κέρκυρα.Η διευθύντρια του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου, κ. Έμυ Αναγνωστοπούλου δήλωσε: «το ζήτημα αντιμετωπίζεται.
Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια σύνθεση υπόθεση, που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη όταν συμβαίνει σε νησί. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για την καθαριότητα και μπορεί να χρειασθούν 10 ακόμη ημέρες ώστε να ολοκληρωθούν».
tornosnews.gr

Δένδιας: Η Κέρκυρα βρίσκονται σε σημείο απόλυτου κινδύνου και ουδείς δικαιούται να κωφεύει.Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια για το τεράστιο πρόβλημα στον Νομό της Κέρκυρας εξαιτίας της μη διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε για το τεράστιο πρόβλημα στον Νομό Κέρκυρας, εξαιτίας της μη διαχείρισης των απορριμμάτων:
«Παρέμεινα επί τόσο καιρό σιωπηλός, ελπίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κεντρικό Κράτος θα μπορούσαν να ανταποκριθούν, έστω και στοιχειωδώς, στην τεράστια πρόκληση και τον κίνδυνο που συνιστά η μη διαχείριση των απορριμμάτων στον Νομό της Κέρκυρας. Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.
Στο χρονικό αυτό σημείο, η κήρυξη του Νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη και η κινητοποίηση, άμεσα και αποτελεσματικά, του κεντρικού Κράτους, αποτελεί στοιχειώδη συνταγματική υποχρέωση.
Η Κέρκυρα και το μέλλον της βρίσκονται σε σημείο απόλυτου κινδύνου και ουδείς δικαιούται να κωφεύει».
corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου