Στις 6 σήμερα τα ξημερώματα ξεκίνησε η μεταφορά των πρώτων όγκων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, διαδικασία που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες εν μέσω αντιδράσεων των κατοίκων οι οποίοι ετοιμάζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση του Κάβου. Ακόμη δύο συλλήψεις.

 Προηγήθηκε όλο το βράδυ «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ ομάδας διαμαρτυρόμενων κατοίκων που είχαν πρόθεση να εμποδίσουν την τυχόν διέλευση φορτηγών στα Μεσοράχια, με την Αστυνομία. Ομάδες κατοίκων μεταφερόντουσαν σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στη Λευκίμμη, από την παράκαμψη Περιβολίου έως και τις Αργυράδες, όμως ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρούσαν να διαλύσουν κάθε τέτοια συγκέντρωση.
Χαρακτηριστική ήταν η πίεση που ασκήθηκε από την Αστυνομία, ακόμα και με αφαίρεση πινακίδων αυτοκινήτων (!) που είχαν σταθμεύσει στο πλάι του δρόμου σε επιχείρηση αρτοποιίας λίγο πριν από την πρώτη είσοδο της Λευκίμμης, με στόχο να αναγκάσουν τους πολίτες να απομακρύνονται από κάθε σημείο και να μην συγκεντρώνονται μαζικά.
 Κατά τη διάρκεια της νύκτας, έγιναν δύο ακόμα συλλήψεις (πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 44 και 49 ετών) ενώ οι συλληφθέντες της Τρίτης που εξακολουθούν να κρατούνται στην Αστυνομία, αναμένεται αύριο Παρασκευή να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
corfupress.com