Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Χιλιάδες πολίτες στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία- «Ραντεβού» στην Αθήνα στις 8 Ιουλίου.


Χιλιάδες πολίτες στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία- «Ραντεβού» στην Αθήνα στις 8 Ιουλίου

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά χθες υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας σε 23 πόλεις της Ελλάδας με αίτημα να μην συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας.

«Όλα όσα γίνονται σήμερα είναι μια προθέρμανση για την Αθήνα» δήλωνε ένας εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων, καθώς ήδη έχει προαναγγελθεί νέα συγκέντρωση στις 8 Ιουλίου, τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην πλατεία Συντάγματος.
Στο επίκεντρο των συλλαλητηρίων στην Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε η Αρχαία Πέλλα γενέτειρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, όπου έφτασαν διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και αλλού, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του κόσμου στην Πτολεμαΐδα.
Συλλαλητήρια οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας: Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Πέλλα, Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Σιάτιστα.
Στην υπόλοιπη χώρα συλλαλητήρια έλαβαν χώρα σε Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω.
Στα Ιωάννινα, η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στο οποίο προσήλθε πλήθος κόσμου με ελληνικές σημαίες, απ' όλη την Ήπειρο -ακόμη από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Από νωρίς το απόγευμα στο χώρο της πλατείας υψώθηκε με γερανό μια τεράστια ελληνική σημαία από τους εθνοφύλακες της Θεσπρωτίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κύπρου, των Ποντίων και της Χειμάρρας.
Πέλλα


Δράμα


ΛάρισαΣέρρες


Κιλκίς


 liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου