ΚΕΡΚΥΡΑ – Με σωρεία αδικημάτων οδηγούνται το πρωί της Παρασκευής στον Εισαγγελέα για να απολογηθούν οι συνολικά 7 συλληφθέντες των επεισοδίων στην Λευκίμμη. Κάλεσμα συμπαράστασης από το Αλεύχιμον.
Συνολικά επτά τελικά είναι οι συλληφθέντες στα επεισόδια με τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη χθες, Τρίτη 26 Ιουνίου. Οι πρώτοι δύο που συνελήφθησαν το πρωί, ηλικίας 33 και 29 ετών, βαρύνονται με τις κατηγορίες της αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απείθειας.
Οι υπόλοιποι 5 συνελήφθησαν το βράδυ στα επεισόδια μεταξύ μερίδας διαμαρτυρόμενων για την λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης (χωματερή τον χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι) και των ΜΑΤ. Πρόκειται για 4 άντρες ηλικίας 20, 22, 32 και 66 χρονών και μιας γυναίκας 23 ετών οι οποίοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της αντίστασης, στάσης και παραβάσεων σχετικών με εκρητικές ύλες.
Και οι επτά οδηγούνται στον Εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2018. Κάλεσμα συγκέντρωσης στα δικαστήρια έχει απευθύνει το Αλεύχιμον για συμπαράσταση στους συλληφθέντες.
corfupress.com

DER Touristik: Τα σκουπίδια απειλούν τις κρατήσεις για Κέρκυρα.         

Για «φρικτά παράπονα» από ταξιδιώτες στην Κέρκυρα κάνει λόγο ο γερμανός τουρ οπερέιτορ DER Touristik εξαιτίας του ζητήματος των σκουπιδιών, προειδοποιώντας για αρνητικές συνέπειες στο τρέχον πρόγραμμα του 2018 για τον προορισμό.

Στο σχετικό κείμενο που δημοσιεύει το tornosnews.gr, τονίζεται ότι, "οι εντυπώσεις των επισκεπτών είναι αρνητικότατες, σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ και επειδή το θέμα έχει γίνει γνωστό στις αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών, στις τουριστικές ενώσεις και στις ενώσεις καταναλωτών των ξένων χωρών, υπογραμμίζει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακυρώσεων από τουρίστες.Όπως επισημαίνει ο οργανισμός σε ανακοίνωση που εξέδωσε, οι συνέπειες της προβληματικής αποκομιδής σκουπιδιών είναι επικίνδυνες, για τη δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
Διάβημα στις ελληνικές αρχές για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα
Ως εκ τούτου, όπως γνωστοποίησε, έχει προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία προς τις ελληνικές αρχές.Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες φρικτών παραπόνων από τους πελάτες μας που επισκέπτονται το νησί της Κέρκυρας αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η αδράνεια των τοπικών αρχών σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων.Το αποτέλεσμα της αδράνειας αυτής χαρακτηρίζεται τουλάχιστον επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, τόσο των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών του.Η DER TOURISTIK, ως ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη, εκπροσωπώντας μεταξύ άλλων τα brands ITS, JAHN REISEN, APOLLO, KUONI, EXIM κ.α έχει ήδη προβεί, μέσω της DESTINATION TOURISTIC SERVICES, σε επίσημη διαμαρτυρία προς τις ελληνικές αρχές. Παράλληλα, επικρατεί σκεπτικισμός αφενός για την ομαλή συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος για το 2018 αφετέρου δε για την διατήρηση του στα ίδια επίπεδα για την ερχόμενη σαιζόν λαμβάνοντας υπόψη ότι η ασφάλεια η διασφάλιση της υγιεινής των πελατών αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για τον οργανισμό της DER TOURISTIK.Με αφορμή το παρόν, κάνουμε έκκληση προς τις αρχές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προβούν τάχιστα σε δράσεις οι οποίες θα εξαλείψουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της Κέρκυρας.Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η σαιζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι εντυπώσεις των επισκεπτών αρνητικότατες. Το θέμα είναι ήδη γνωστό στις αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών, στις τουριστικές ενώσεις και στις ενώσεις καταναλωτών των χωρών αυτών με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακύρωσης κρατήσεων της τρέχουσας σαιζόν».
kerkyrasimera.gr