Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Το ισραηλινό καθεστώς διοχετεύει μέσω χρηστών του στο διαδίκτυο ότι ο ΓΕΣ Gadi Eizenkot σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο. Ενώ το αραβόφωνο διαδίκτυο βοά ότι σκοτώθηκε από συριακούς πυραύλους…


Εν αναμονή των εξελίξεων και μιας πιο επίσημης επιβεβαίωσης.. Πηγές δημοσιογραφικές του Ισραήλ και πολιτικοί ακτιβιστές ισραηλινοί επιβεβαίωσαν ότι ο ΓΕΣ της χώρας τους ο Gadi Eizenkot, σκοτώθηκε σε επίθεση με πυραύλους της Συρίας. Αλλά το καθεστώς του Ισραήλ διαδίδει ότι αυτός σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο  .Η ημερήσια διάταξη αλλάζει.Xθες βράδυ κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο ΓΕΣ του Ισραήλ σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο ενώ ισραηλινά μίντια μίλησαν για ειδήσεις θανάτου. Εκατοντάδες σχόλια έγιναν στα   sites των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με το θάνατο του « Gadi Eisenkot » όπου σε δυστύχημα με ελικόπτερο σκοτώθηκε ο ίδιος ο πιλότος και σκοτώθηκε και ο υπασπιστής του.

Ένας από τους ψίθυρους που διακινήθηκαν από πολυάριθμους ακτιβιστές ισραηλινούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  είναι ότι το 2 κανάλι το ισραηλινό διέρρεε: « παρακαλώ μην δημοσιεύετε , ο θάνατος του ΓΕΣ Gadi Eisenkot σε δυστύχημα αυτό το βράδυ « .
Άλλη φήμη από ισραηλινούς χρήστες έλεγε: « ελικόπτερο στρατιωτικό συνετρίβη στο νότο υπάρχει προς το παρόν απαγόρευση δημοσίευσης  »
Λίγο μετά αναγκάστηκαν οι αρχές να εκδώσουν ανακοινωθέν που έλεγε ότι είναι καλά στην υγεία του σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένη επίσης αναφορά. Το σίγουρο είναι ότι παραμένει άφαντος μετά την επίθεση στη Συρία….


dimpenews.com

Ανάλυση περί θανάτου του ισραηλινού ΓΕΣ από alhadath: Η απουσία του Gadi Eizenkot από  τους τίτλους ειδήσεων δεν σημαίνει ότι σκοτώθηκε.


Σε ανάλυση για τον φημολογούμενο θάνατο από συριακούς  πυραύλους του ισραηλινού ΓΕΣ Gadi Eizenkot στο κατεχόμενο Γκολάν από το μέσο alhadath αναφέρονται και τα εξής
Παλαιστινιακά και εν γένει αραβικά μέσα επικοινώνησαν την είδηση ​​ότι οι πύραυλοι από συριακό έδαφος  στο κατεχόμενο Γκολάν οδήγησαν στη δολοφονία του Αρχηγού του Γ Επιτελείου του ισραηλινού στρατού Gadi Eizenkot σε μια στρατιωτική βάση .
Παλαιστινιακές και γενικά αραβικές σελίδες ειδήσεων επέστρεψαν στο θέμα, ισχυριζόμενες  ότι «το Ισραήλ» συνέλαβε δημοσιογράφους της ynet λόγω διαρροής της είδησης δημοσιογράφων.Σήμερα ακόμη βλέπουμε να τίθενται  ερωτηματικά  σχετικά με τη μοίρα του Eisenkot.
Στην πράξη, μετά τον  βομβαρδισμό του κατεχόμενου Γκολάν από πυραύλους, δεν δόθηκε από τον Eisenkot καμία δήλωση στον τύπο αναφορικά με τους εκατέρωθεν  βομβαρδισμούς. Σε αυτούς αναφέρθηκαν ο Υπ.Άμυνας Avigdor Lieberman, και ο εκπρόσωπος του στρατού Ronen Mnlis. Στα ισραηλινά μέσα η τελευταία είδηση ​​ήταν για το Eizenkot ήταν πριν την κρίσιμη νύχτα με Συρία ότι επιθεώρησε  το βόρειο μέτωπο πριν από συριακό βομβαρδισμό.
Σε γενικές γραμμές και με την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του «Eizenkot» δεν είναι το πρόσωπο που έχει την  ισχυρή σχέση  με τα ΜΜΕ ως εκ τούτου, το ότι δεν εμφανίζεται στην οθόνη, δεν σημαίνει ότι μπορεί να σκοτώθηκε.
Από την άλλη ακόμα και όταν στοχεύεται το Ισραήλ συχνά ακούμε για όλμους ή ρουκέτες που προσγειώθηκαν σε ένα ανοιχτό πεδίο και άδειες περιοχές .ενώ όταν βομβαρδίζει το Ισραήλ προωθείται  μια τεράστια ανάπτυξη της φαντασίας ως προς τα αποτελέσματα.
Η απουσία του Gadi Eizenkot από  τους τίτλους ειδήσεων δεν σημαίνει ότι σκοτώθηκε…αν είναι έτσι αυτή η εξέλιξη σε καμιά περίπτωση δεν υποτιμά την αντίδραση που προήλθε από συριακού εδάφους.
alhadath 13.5.18
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου