Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Βίντεο: Μεγάλες ζημιές στη Σύμη προκάλεσε η κακοκαιρία – αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα.

Μεγάλη ήταν η δοκιμασία που υπέστη σήμερα το νησί της Σύμης, πάνω από το οποίο εκδηλώθηκε από νωρίς το απόγευμα ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση, η οποία διήρκεσε πάνω από 40 λεπτά.Μεγάλες ζημιές υπέστη απο την κακοκαιρία το νησί της Σύμης

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας,  η βροχή προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο νησί και παρέσυρε πολλά αυτοκίνητα στη θάλασσα.
Αμέσως ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες και τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης των ζημιών. Μιλώντας πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, σημείωσε ότι έχουν δοθεί ήδη εντολές και ξεκίνησε πλωτό του λιμενικού σώματος από την Κάλυμνο με ειδικούς δύτες, για να συνδράμουν στις έρευνες για τα αυτοκίνητα που κατέληξαν στη θάλασσα, αν υπήρχαν μέσα σε αυτά οδηγοί ή συνεπιβάτες.
Επίσης ο ίδιος αναμένεται να έρθει σήμερα από την Αθήνα στη Ρόδο και στη συνέχεια να μεταβεί στο νησί της Σύμης με το ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες. Μηχανήματα στο νησί  αναμένεται να στείλει αύριο και ο Στρατός μαζί με κλιμάκιο ειδικών για να αντιμετωπιστούν τα σχετικά προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το ΥΕΝ νωρίτερα δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Σϋμης το blue star paros εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.
Βίντεο Αγαπητός ΣκιαθίτηςΜεγάλες ζημιές υπέστη απο την κακοκαιρία το νησί της Σύμης.


Εκτεταμένες ζημιές σε όλα τα δίκτυα υποδομών έχει υποστεί το νησί της Σύμης από την χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση ενώ και αρκετές από τις επιχειρήσεις του νησιού και κατοικίες έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο.
Από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο νησί ειδικά μηχανήματα που στάλθηκαν από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ομάδες εθελοντών που ξεκίνησαν την αποκατάσταση των ζημιών ενώ από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί και συντονίζει τις προσπάθειες ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού αφού ο σταθμός παράγωγης ρεύματος που υπάρχει στο νησί έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια για την μεταφορά ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους από την Ρόδο για να μπορέσει να επανέλθει το ηλεκτρικό ρέμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι δρόμοι του νησιού , το δίκτυο ύδρευσης, το δίκτυο αποχέτευσης ενώ έχουν πλημμυρίσει καταστήματα και σπίτια.
Μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση στην αστυνομία και εκτιμάται οτι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν δεν είχαν επιβάτες.
Φωτογραφίες Χρήστος Ευστρατίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.