Χωρίς κανένα αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των ναυτεργατών της Κέρκυρας και της ΠΝΟ με την Ένωση Εφοπλιστών Πορθμείου Εσωτερικού με αποτέλεσμα, αν και η νέα συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα αποβεί άγονη, να είναι ορατός ο κίνδυνος νέας απεργίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με συμμετοχή εκπροσώπων των πλοιοκτητών της Κέρκυρας, με αντικείμενο την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ναυτεργάτες των πορθμείων.
Πληροφορίες αναφέρουν πως μία μόνο μερίδα των πλοιοκτητών της γραμμής εξακολουθούν και κρατάνε σκληρή στάση και δεν κάνουν αποδεκτό κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων, ωστόσο, αν δεν υπάρξει μεταβολή στάσης, τότε νέα απεργία διαρκείας είναι πλέον ορατή…

Η ανακοίνωση των ναυτεργατών
Άκαρπη για άλλη μία φορά απέβη η χθεσινή συνάντηση της ένωσης εφοπλιστών πορθμείων εσωτερικού με την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού και θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Ευελπιστούμε να επικρατήσει σοβαρότητα, να πρυτανεύσει η λογική, άλλωστε τα αιτήματα είναι πασιφανές πως είναι δίκαια και να δοθεί τέλος στις συμπαιγνίες σε βάρος των ναυτεργατών και της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού.
Η περαιτέρω μας στάση θα καθοριστεί μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νέας συνάντησης.
corfupress.com