Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

UPDATE/ ΜΑΡΤΥΡΙΑ:H ISIS XTYΠΗΣΕ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ TO ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ Al-Qaa. Η ISIS επιτέθηκε με ρουκέτες κατά της χριστιανικής πόλης al-Qaa στο Λίβανο.Σφοδρές μάχες λιβανέζικου στρατού και ISIS στα σύνορα με Συρία.


Αποτέλεσμα εικόνας για qaa lebanon
O στρατός του Λιβάνου σφυροκόπησε εντατικά με πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών τη Δευτέρα 7 Αυγούστου τις θέσεις που κρατούν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε 3 υψώματα στα σύνορα με Συρία.Οι τζιχαντιστές ανταπάντησαν με δέσμη ρουκετών εναντίον της κατά πλειοψηφίαν χριστιανικής πόλης al-Qaa. 4 ρουκέτες έπεσαν στο εσωτερικό της πόλης χωρίς να προκαλέσουν θύματα.Σύμφωνα με την (AnNahar) 3 άλλες κατέληξαν στην περιφέρεια της.

Αυτή η κλιμάκωση επέρχεται καθώς ολοένα τίθεται θέμα για μια ευρείας κλίμακας επίθεση του στρατού του Λιβάνου για να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από ένα έδαφος ορεινό των 400 τ. χλμ που βρίσκεται στο φυσικό ορεινό σύμπλεγμα μεταξύ Συρίας-Λιβάνου.Η επίθεση θα μπορούσε να εξαπολυθεί μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί η εκκένωση χωρίς μάχη τζιχαντιστών προς τα οχυρά τους στην Α Συρία.
 Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας του Λιβάνου περί τους 1000 τρομοκράτες της ISIS εντοπίζονται σε αυτή την εμπλοκή.Αυτοί κρατούν ομήρους 9 λιβανέζους στρατιώτες για τους οποίους δεν υπάρχουν νέα μετά από την αιχμαλωσία τους στην παραμεθόριο Ersal,  πριν 3 χρόνια. Την τελευταία εβδομάδα ο στρατός του Λιβάνου άρχισε να σφυροκοπά τις θέσεις τζιχαντιστών με τη βοήθεια πυροβολικού κι αεροπορίας.
Αυτή την Τρίτη ο πρόεδρος του Λιβάνου ο Michel Aoun, συγκαλεί το πιο υψηλό όργανο ασφάλειας της χώρας το Ανώτερο Συμβούλιο Άμυνας που θα μπορούσε να δώσει εντολή για την έναρξη της επίθεσης κατά της ISIS. rfi 8.8.17
UPDATE Σύμφωνα με μαρτυρία στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb (7.8.17) του  Βενιαμίν Μπλανσάρντ μέλους χριστιανικής ένωσης που βρέθηκε την πόλη al Qaa στην Β Βekaa του Λιβάνου χτυπήθηκε με 5 ρουκέτες της ISIS o σταυρός που δεσπόζει στην πόλη.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.