Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα παράλια της Αγιάς – Προβλήματα στο δρόμο Φαρσάλων – Βόλου (φωτό).

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και των δήμων που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr, τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στην παραλιακή του δήμου Αγιάς, όπου υπήρξαν κατολισθήσεις στο δρόμο, πλημμύρισαν ρέματα, αλλά και σχεδόν καταστράφηκε η αγροτική οδοποιία!
Όπως εξήγησε μιλώντας στο onlarissa.gr ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας «η αγροτική οδοποιία δυστυχώς πλέον δεν υφίσταται. Θέλουν όλα φτιάξιμο από την αρχή». Αυτό πρακτικά σημαίνει ζημιά άνω των 150.000 ευρώ. Την ίδια ώρα τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν τις ράμπες των ρεμάτων, αλλά και τμήματα της εσωτερικής οδοποιίας στα παράλια όπου και υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Δείτε φωτογραφία:

Ο κ. Γκουντάρας πάντως τόνισε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, εξηγώντας πως δεν υφίσταται λόγος αιτήματος να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Αυτό που θα ζητήσουμε είναι έκτακτη χρηματοδότηση» συμπλήρωσε.
Την ίδια ώρα, προβλήματα στο οδικό δίκτυο παρουσιάζονται στο δρόμο που συνδέει τα Φάρσαλα με το Βόλο, στο ύψος της Νεράιδας. Εκεί, όπως εξήγησε στο onlarissa.gr, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καραμπούζης, «το πρόσφατο αλώνισμα σε πολλά χωράφια είχε ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση μετακίνησης φερτών υλικών στο οδόστρωμα, καθιστώντας το επικίνδυνο». Για το λόγο αυτό συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται για το συνεχή καθαρισμό του.
Από την έντονη βροχόπτωση «φούσκωσε» ο Ενιπέας στα Φάρσαλα, χωρίς ωστόσο η στάθμη να υπερβεί το όριο επιφυλακής.
Δείτε φωτογραφίες:

Αντίστοιχα προβλήματα εμφανίστηκαν στο δήμο Τεμπών, ενώ λιγότερα στην επαρχία Ελασσόνας.
onlarissa.gr
Πλημμύρισε κτηνοτροφική μονάδα έξω από τη Λάρισα – Δείτε φωτογραφίες.


Σε κίνδυνο βρίσκονται εκατοντάδες ζώα μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας που βρίσκεται λίγο έξω από τη Λάρισα, στη διασταύρωση της οδού Καρδίτσης με το δρόμο για το νέο κοιμητήριο.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, οι μεγάλες ποσότητες νερού που δεν έχουν διέξοδο στο αποχετευτικό του οδικού δικτύου, έχουν πλημμυρίσει την περιοχή, ενώ μεγάλες προσπάθειες κατέβαλαν από χθες άνδρες της Πυροσβεστικής με στόχο να μην πνιγούν τα 600 περίπου ζώα της μονάδας.
Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες με μηχανήματα άντλησης, ωστόσο η πρόβλεψη για νέα ισχυρή βροχόπτωση το απόγευμα της Δευτέρας, δημιουργεί νέους φόβους.
Δείτε φωτογραφίες:


onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.