Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Αδήριτη ανάγκη να έχουμε μια ισχυρή Εθνική Φρουρά.


TOY ΑΘΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Τώρα που οι συνομιλίες για λύση του κυπριακού οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, τι θα πράξουν οι αρμόδιοι για να αναστηλώσουν την Εθνική Φρουρά επί της οποίας για δεκαετίες ολόκληρες έχουν παράφορα ασελγήσει;.
Picture

Τι σκοπεύει να πράξει το Υπουργείο Άμυνας και η Πολιτεία για να επαναφέρουν το στράτευμα στα επίπεδα και στην κατάσταση στην οποία θα έπρεπε να βρίσκεται για να μπορέσει με επιτυχία να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη και να φέρει εις πέρας την αποστολή του;

Αντιλαμβάνονται άραγε αυτοί που ο λαός τους έταξε ως θεματοφύλακες της εθνικής ασφάλειας την κρισιμότητα των στιγμών; Καταλαβαίνουν ότι με μια Εθνική Φρουρά στην τραγική κατάσταση στην οποία σήμερα βρίσκεται, δυσοίωνο φαντάζει το μέλλον, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και τις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις;

Δε θα ασχοληθούμε με το γιατί έφτασε το στράτευμα στο ναδίρ. Δεν θα μιλήσουμε για τον κατήφορο στον οποίο το έσπρωξαν λάθη και παραλείψεις δεκαετιών και λανθασμένες εκτιμήσεις για το που πάει το κυπριακό και που μπορούν να οδηγήσουν οι συνομιλίες. Η πραγματικότητα είναι πως η Πολιτεία όφειλε να διατηρεί αξιόμαχη και ετοιμοπόλεμη την Εθνική Φρουρά, όποιες κι αν ήταν οι περιστάσεις, όσο κι αν κάποιοι έτρεφαν ευσεβοποθησμούς ότι η Τουρκία θα άλλαξε την αδιάλλακτη στάση της απέναντι στην Κύπρο και θα εγκατέλειπε την επεκτατική πολιτική της έναντι της Πατρίδας μας.

Η θεωρία ότι κάποιοι άλλοι θα έρθουν να μας σώσουν αν η Τουρκία αποφασίσει να προχωρήσει και πάλι στρατιωτικά εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν καταρρεύσει ως χάρτινοι πύργοι. Η εμπειρία της γείτονος χώρας, Συρίας, περίτρανα καταδεικνύει του λόγου το αληθές και καταρρίπτει ως αβάσιμη και ανεδαφική τη θεωρία όσων πίστευαν ή ακόμα πιστεύουν πως χωρίς στρατό ικανό να υπερασπιστεί τον Κυπριακό Ελληνισμό, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα επιβίωσης του στη γη των πατέρων μας.

Το μέγα ερώτημα είναι τι προτίθενται να πράξουν τώρα οι έχοντες στα χέρια τους την εξουσία αλλά συνάμα και την ευθύνη της Εθνικής Φρουράς.

Το είπαμε, θα το ξαναπούμε και δεν θα κουραστούμε να το λέμε μέχρι τα πράγματα να φτιάξουν. Πρέπει άμεσα και γοργά να ληφθούν μέτρα. Οι μακροπρόθεσμοι σχεδιασμοί αν και πρέπει σίγουρα να καταρτιστούν και να υλοποιηθούν, θα πρέπει να υποστηριχτούν από άμεσες κινήσεις ενδυνάμωσης της Δύναμης. Δυστυχήσαμε να έχουμε γείτονες αιμοδιψείς και βάρβαρους. Να αγνοούμε αυτή την πραγματικότητα όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τους εθνικούς στόχους αλλά αντίθετα δημιουργεί σημαντικούς εθνικούς κινδύνους, τους οποίους μια ακρωτηριασμένη Εθνική Φρουρά δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει.

Οφείλει η Πολιτεία χωρίς άλλη καθυστέρηση, άμεσα να ενισχύσει την Εθνική Φρουρά. Με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, με νέα σύγχρονα μέσα, με νέα οπλικά συστήματα. Τα στελέχη της Δύναμης είναι έτοιμα και πρόθυμα να αναλάβουν και πάλι την ευθύνη αναστύλωσης του στρατεύματος. Άλλωστε είναι αυτά τα ίδια στελέχη που με δικές τους θυσίες έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα ζωντανή την Εθνική Φρουρά. Ας τους παράσχει επιτέλους η Πολιτεία τα εφόδια να παράξουν έργο και να δημιουργήσουν ένα αξιοζήλευτο στράτευμα.

Ας ακούσει η Πολιτεία τον νέο Α/ΓΕΕΦ. Ας αφουγκραστεί τις εισηγήσεις του. Ας ακολουθήσει τις συμβουλές του. Κι ας βιαστεί να διορθώσει όλα όσα για χρόνια η ίδια έχει καταστρέψει...

Αυτό επιβάλλει το Εθνικό Καθήκον. Αυτό επιβάλλει η Εθνική Αξιοπρέπεια. Αυτό επιβάλλουν οι καιροί. Κανείς δεν μπορεί να υποθηκεύει το μέλλον και την ασφάλεια του Κυπριακού Ελληνισμού και των παιδιών μας, χάρην των δικών του ιδεοληψιών και πολιτικών εκτιμήσεων.

Η Κύπρος για να επιβιώσει χρειάζεται άμεσα μια ισχυρή Εθνική Φρουρά.

Τμήμα Ειδήσεων ΜΑΧΗdefence.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.