Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των Αμμοχωστιανών.

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των Αμμοχωστιανών μετά τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Ο Δήμαρχος της πόλης Αλέξης Γαλανός μιλώντας στον Άστρα είπε ότι έχει ήδη οριστεί συνάντηση με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη. Εκκρεμεί, όπως είπε, καθορισμός συνάντησης με την ειδική αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
Ο κ. Γαλανός πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις των Τούρκων κι αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα. Επισήμανε παράλληλα ότι πρακτικά δεν μπορεί να γίνει τέτοια κίνηση από την Τουρκία, αλλά αν γίνει, η επιστροφή δεν θα είναι σε συνθήκες ασφάλειας για τους Ε/κ. Σημείωσε ακόμη ότι μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει και προβλήματα διάσπασης μέσα στον προσφυγικό κόσμο.

Τόνισε παράλληλα ότι για το θέμα της Αμμοχώστου υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η επιστροφή θα γίνει στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του Σ.Α., την 2η συμφωνία κορυφής και τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου. Η επιστροφή υπό τ/κυπριακή διοίκηση, σημείωσε, θα είναι άρνηση των ψηφισμάτων, αναγνώριση του ψευδοκράτους και ίσως θα σημάνει και τη λύση του Κυπριακού.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.