Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Καζάνι που βράζει η Πολιτική Άμυνα.Οι επιλογές των Υπουργών προκάλεσαν αναστάτωση στο προσωπικό

 Σαν καζάνι που βράζει είναι το Τμήμα Πολιτικής Άμυνας. Η απόφαση του Υπ. Εσωτερικών, Κ. Πετρίδη, να επαναφέρει τον κ. Φραντζή στην ηγεσία της Πολιτικής Άμυνας ανοίγει εκ νέου τις βαθιές πληγές που προκλήθηκαν, όταν πριν δύο χρόνια ο τέως Υπουργός Εσωτερικών είχε τοποθετήσει ως επικεφαλής της Πολιτικής Άμυνας τον κ. Λουκά Χατζημιχαήλ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, οι δυο αυτές υπουργικές αποφάσεις έχουν διχάσει όχι μόνοτη διοίκηση της Πολιτικής Αμυνας, αλλά και το μόνιμο και εθελοντικό της προσωπικό. Η πλειονότητα του μόνιμου προσωπικού φαίνεται να ικανοποιείται από την απομάκρυνση του κ. Χατζημιχαήλ, ενώ οι εθελοντές οι οποίοι μάζεψαν και δεκάδες υπογραφές ζητούν από τον Υπ. Εσωτερικών την παραμονή του κ. Λουκά Χατζημιχαήλ. Ωστόσο, ο κ. Πετρίδης δεν τους εισάκουσε και επανέφερε στην ηγεσία της Πολιτικής Αμυνας τον κ. Φραντζή.
Με την αποχώρησή του από το σώμα ο Λουκάς Χατζημιχαήλ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Πληροφορήθηκα προφορικά ότι η αναπλήρωση που μου ανατέθηκε στις 22/6/2015, στη διοίκηση της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας, τερματίζεται». Απευθυνόμενος στους εθελοντές και μόνιμο προσωπικό σημειώνει με νόημα ότι «μπορεί σήμερα να μου ”αφαιρείται” η διοίκηση προς ικανοποίηση όσων ήδη διασκεδάζουν, δεν μπορεί κανείς όμως να μου αφαιρέσει την αγάπη που αισθάνομαι, για τη Δύναμη, για τον κάθε εθελοντή ξεχωριστά, για κάθε υγιώς σκεπτόμενο και ενεργούντα μόνιμο υπάλληλο».
Έγκυρες πηγές από την Πολιτική Άμυνα, ανέφεραν στη «Χ» ότι η αιτία της αντίδρασης των εθελοντών της Δύναμης έγκειται στους λόγους απομάκρυνσης του κ. Φραντζή πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα πάντα με τη δική τους εκδοχή στην Πολιτική Άμυνα επικρατούσε μια σαθρή κατάσταση, στην οποία οι εθελοντές είχαν επωμισθεί το περισσότερο βάρος των εργασιών. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι το μόνιμο προσωπικό απέφευγε να αναλάβει δύσκολες δουλειές. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές μάς παρέπεμψαν σε ανάρτηση του μόνιμου στελέχους της Πολιτικής Άμυνας, Γιάννη Αυλωνίτη, που απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης για ένα διάστημα για άλλους λόγους, ο οποίος δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφίες με «σούβλες» σημειώνοντας «εγώ σε έκτισα, εγώ σε γκρεμίζω, ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ».
Άλλες πηγές σημειώνουν ότι οι βασικές διαφωνίες μόνιμων στελεχών της Πολιτικής Άμυνας ήταν η διάθεση του τέως διοικητή για στρατιωτικοποίηση της Δύναμης. Μάλιστα, κάποιοι διαφώνησαν με πρόταση του Υπουργείου Άμυνας για μεταφορά στρατιωτών στην Πολιτική Άμυνα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Χ» για το θέμα πηγαινοέρχονταν ανώνυμες επιστολές σε βουλευτές και από τις δύο πλευρές. Όπως φαίνεται ο νυν Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει δεν ακολούθησε το δρόμο του προκατόχου του, Σ. Χάσικου, ο οποίος υποστήριξε τον διορισμό του κ. Χατζημιχαήλ με το σκεπτικό ότι μπορούσε να επιβάλει την πειθαρχία λόγω της πρότερης υπηρεσίας του στην Εθνική Φρουρά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Φραντζής είχε διοριστεί το 2014 μετά από προσφυγή του στο δικαστήριο, το οποίο είχε ακυρώσει τον διορισμό της κας Αντουανέτας Παπά. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε αποσπασθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών με ειδικά καθήκοντα.
Δημήτρης Στρατής.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.