Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων από τις 4 έως τις 6 το πρωί στην Αχαΐα - Στις 6 με το... "καλημέρα" ο πιο... πρόσφατος σεισμός.

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περί στις 06:05 τα ξημερώματα στο Αίγιο και σε άλλες γειτονικές περιοχές.ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η νέα δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τα Σελιανίτικα της Αιγιαλείας.

4.53πμ:  Σε νεότερη μέτρηση το Ευρωμεσογειακό δίνει τον σεισμό με μέγεθος 4, 1 ρίχτερ. Άλλες, μικρότερες δονήσεις έχουν ακολουθήσει. Στις 4.26 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3, 4 ρίχτερ και με επίκεντρο 10 χλμ ΒΔ του Αιγίου Στις 4.35 έγινε σεισμός 3,4 ρίχτερ,  12 χλμ ΒΔ του Αιγίου. Στις 4.42 ακολούθησε δόνηση 3,1 ρίχτερ. Το επίκεντρο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο προσδιορίζεται 10 χλμ ΒΔ του Αιγίου. Στις 5.19 έγινε μια ακόμα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,5 ρίχτερ.
NΩΡΙΤΕΡΑ: Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.22 σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. Το επίκεντρο προσδιορίζεται 6 χλμ βόρεια των Καμαρών Αιγιαλείας.
Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 4 ρίχτερ, επίκεντρο 11 χλμ ΒΔ του Αιγίου και εστιακό βάθος 5 χλμ.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.