Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ! Όλα κρέμονται από μια κλωστή.

trumpputin
Στο χείλος της σύγκρουσης βρίσκονται Ρωσία και ΗΠΑ.Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα αντιμετωπίζει ως πιθανούς στόχους  όποια μαχητικά αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού, τα οποία θα πετούν δυτικά του Ευφράτη. Αφορμή αποτέλεσε η κατάρριψη από τις  ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών ενός πολεμικού αεροπλάνου της Συρίας κοντά στη Ράκα διότι έριχνε βόμβες κοντά σε δυνάμεις του αμερικανικού στρατιωτικού συνασπισμού που βρίσκονταν στο έδαφος. Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον έχει προβεί σε τέτοια ενέργεια στον πολυμέτωπο εμφύλιο της χώρας.

Είναι επίσης και η πρώτη φορά από τον Μάΐο του 1999 που η αεροπορία των ΗΠΑ καταρρίπτει επανδρωμένο αεροπλάνο.
Σε απάντησή της, η Ουάσιγκτον είπε ότι θα «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας».
«Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ των πολλών πλευρών που επιχειρούν στην περιοχή αυτή δεν βοηθούν κανέναν. Και το συριακό καθεστώς καθώς και άλλοι στο καθεστώς πρέπει να καταλάβουν ότι θα διατηρήσουμε το δικαίωμα αυτοάμυνας, των συμμαχικών δυνάμεων που συντάσσονται εναντίον του ISIS», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος με το ακρώνυμο.
Η Μόσχα τόνισε ότι στο μέλλον θα παρακολουθεί τα μαχητικά του συνασπισμού, δίχως να τα καταρρίπτει, αλλά συμπλήρωσε ότι «μία απειλή για αυτά τα μαχητικά θα υπάρχει μόνο αν κάνουν ενέργειες που αποτελούν απειλή για τα ρωσικά αεροσκάφη». Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι όλα τα εναέρια μέσα του διεθνούς συνασπισμού που θα εντοπίζονται δυτικά του Ευφράτη θα παρακολουθούνται από τα ρωσικά συστήματα ως εναέριοι στόχοι.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η αμερικανική επίθεση αποτελεί μία ακόμη αμερικανική παραβίαση του διεθνούς δικαίου. «Τι είναι αυτό αν όχι πράξη επιθετικότητας; Είναι, αν θέλετε, βοήθεια προς τους τρομοκράτες ενάντια στους οποίους μάχονται οι ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι διεξάγουν αντιτρομοκρατική πολιτική», συμπλήρωσε, σύμφωνα με τον Guardian.
Ακόμη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ως απάντηση στην επίθεση θα αναστείλει το κανάλι επικοινωνίας με τις αμερικανικές δυνάμεις, στόχος του οποίου ήταν να αποφευχθούν συγκρούσεις και επικίνδυνα συμβάντα στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα απειλεί ότι θα κλείσει το εν λόγω κανάλι επικοινωνίας. Το είχε κάνει και τον Απρίλιο, έπειτα από την εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για πυραυλική επίθεση σε αεροπορική βάση στη Συρία, στον απόηχο της επίθεσης με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ. Ομως τότε η Μόσχα δεν υλοποίησε την απειλή της.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.