Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ! Σε βάρος της Ελλάδας – Τι είπε για τη δόση.

soimpleeeee
Τη νέα του στρατηγική με στόχο την Ελλάδα άρχισε να ξετυλίγει ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν αντιτίθεται σε μια ανοικτή συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με την απόφαση της ευρωζώνης να δώσει στην Ελλάδα μια νέα πιστωτική γραμμή ζωής –αν και η εσωκομματική αντιπολίτευση μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής θα μπορούσε από μόνη της να εγκρίνει το δάνειο ύψους 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητη μια συζήτηση από την ολομέλεια της Βουλής.
«Δεν έχω απολύτως καμία δυσκολία να το συζητήσω ανοικτά», είπε ο κ. Σόιμπλε όταν ερωτήθηκε αν η ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει το δάνειο προς την Ελλάδα όπως έχει ζητήσει το SPD.
Όμως στις 16 Ιουνίου είχε πει πως το αίτημα του βουλευτή του SPD, Γιοχάνες Καρς για συζήτηση στην ολομέλεια, θα μπορούσε να προκαλέσει αναταράξεις στις χρηματαγορές.
Ο κ. Σόιμπλε είπε πως είχε μιλήσει σε συντηρητικούς βουλευτές για τη συμφωνία και τον ρόλο του ΔΝΤ, που είναι μικρότερος από αυτόν πού ήλπιζαν οι συντηρητικοί, όμως δεν υπήρξε σχεδόν κανένα ερώτημα για τη συμφωνία.
Υπενθυμίζεται πως το 2015 ορισμένοι συντηρητικοί από το κόμμα της Μέρκελ είχαν στο παρελθόν ταχθεί κατά της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα.

Η επιτροπή προϋπολογισμού, η οποία ανέβαλε την συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας για το θέμα, μέχρι την επόμενη εβδομάδα, πρέπει να αποφασίσει αν για την εκταμίευση της δόσης θα χρειαστεί έγκριση της ολομέλειας της βουλής.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.