Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Έκκληση για την Σταυριάνα που νοσεί από σπάνια σύνδρομα.

Η προσωπική ιστορία της Ιζαμπέλα είναι γεμάτη δυσκολίες και πίκρα, αφού πρέπει να δώσει σκληρή και μοναχική μάχη για να διατηρήσει στη ζωή τη μικρή της κόρη, Σταυριάνα, χωρίς να παραμελήσει και τα υπόλοιπα τέσσερα ανήλικα παιδιά της.
   Έκκληση για την Σταυριάνα που νοσεί από σπάνια σύνδρομα
Η Σταυριάνα και ο δίδυμος αδελφός της, σήμερα σε ηλικία 6,5 ετών, είναι τα μικρότερα παιδιά της Ιζαμπέλα. Ήδη από τη γέννηση του κοριτσιού, έγινε γνωστό ότι νοσεί από το σύνδρομο Cornelia de Lange (CdLS) και τη διαταραχή Cronh’s, αποτελώντας τον μοναδικό ασθενή που αντιμετωπίζει το ιατρικό σύστημα της Κύπρου, που να συνδυάζει αυτές τις δύο σπάνιες και δύσκολες παθήσεις.

Η υπόθεση της μικρής ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς η Σταυριάνα χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για την οποία πρέπει να μεταφερθεί στο Ισραήλ. Επιπλέον, διότι για το εν λόγω χειρουργείο πρέπει να συγκεντρωθεί ένα αρκετά μεγάλο οικονομικό ποσό για τα νοσοκομειακά έξοδα. Η μητέρα κάνει έκκληση για βοήθεια και ζητά από την κοινωνία της Κύπρου να ευαισθητοποιηθεί και να συνεισφέρει, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της μικρής της και να ζήσει με ευτυχία και αξιοπρέπεια.

Όπως περιέγραψε η μητέρα της, η Σταυριάνα, αν και 6,5 ετών, εντούτοις μοιάζει σαν παιδί δύο χρονών. Έχει μόλις 88 εκ. ύψος και ζυγίζει περίπου 11 κιλά. Η ακοή της λειτουργεί κατά 50%, έχει προβλήματα στην όραση, δεν μιλά παρά μόνο μερικές λέξεις και μετακινείται κυρίως μπουσουλώντας, καθώς ένα από τα συμπτώματα του συνδρόμου είναι η ατροφία στις παλάμες και τις πατούσες.

Ακόμη πιο σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχει το μικρό κορίτσι στον οργανισμό της, αφού από τη μία πλευρά το σύνδρομο CdLS της προκαλεί πολλά άσχημα συμπτώματα, όπως εισρόφηση στους πνεύμονες, σοβαρή ταχυπαλμία (150 χτύποι), μόλυνση στους πνεύμονες, γαστροστομία. Από την άλλη πλευρά, καθώς η διαταραχή Chron’s, ευθύνεται για το αίμα στο έντερό της, προκαλώντας έντονο πόνο. Αυτές είναι οι αιτίες που το παιδί χρειάζεται την επέμβαση, εξήγησε η Ιζαμπέλα και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό σας εκλιπαρώ για βοήθεια!».

Χρειάζεται €50.000 σε δύο εβδομάδες

Μόνη της βιώνει τα τελευταία χρόνια τον Γολγοθά της η Ιζαμπέλα, καθώς αποφάσισε να πάρει διαζύγιο από τον πατέρα των παιδιών της, ο οποίος δεν αποδεχόταν τη μικρή Σταυριάνα λόγω των προβλημάτων της υγείας της και της δυσμορφίας που αυτά προκαλούν. Όπως περιέγραψε η μητέρα στον «Φ», ο πατέρας δεν αποκαλούσε ποτέ τη μικρή με το όνομά της και πάντοτε την απέφευγε: «Δεν την ήθελε και την κοίταζε με απαίσιο τρόπο», είπε. Η γυναίκα χώρισε με σκοπό να βοηθήσει το παιδί της, ώστε να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον όπου θα του φέρονταν με αγάπη.

Η ίδια μιλά με ιδιαίτερη τρυφερότητα για τη μικρή της κόρη, την οποία αποκαλεί άγγελο. «Είναι χαρούμενο και αξιαγάπητο μωρό», σχολίασε συγκινημένη. Ωστόσο, όλα τα βάρη έμειναν πάνω της, χωρίς να υπάρχει κάποιος να τη στηρίξει στις διεκδικήσεις που κάνει για το παιδί. Η πολιτεία τής έχει γυρίσει την πλάτη, από καιρό. Έτσι, το ποσό των €50.000 που πρέπει να συγκεντρώσει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αφού πρέπει να φύγει στις 15 Ιουνίου, φαντάζει δύσκολος στόχος. Η Ιζαμπέλα πλέον εναποθέτει τις ελπίδες της στην κυπριακή κοινωνία, η οποία και στο παρελθόν έσπευσε να βοηθήσει παιδιά που κινδύνευε η ζωή τους.

Για τις εισφορές

Οι εισφορές μπορούν να γίνουν μέσω Paypal: https://www.paypal.me/helpstavri ή καταθέτοντας το χρηματικό ποσό στον λογαριασμό 4054 2398 (Περιφερειακή ΣΠΕ Λευκωσίας), ή τέλος, από το Bank Transfer (Περιφερειακή ΣΠΕ Λευκωσίας). IBAN: CY56 0070 6210 0000 0000 4054 2398. BIC: CCBKCY2N. Διατίθενται επίσης τα τηλέφωνα επικοινωνίας: 99448899 Άντρη, 97772764 Ιζαμπέλα (μητέρα της Σταυριάνας). Πιστοποιητικά υγείας, ιατρικές βεβαιώσεις, καθώς και η άδεια εράνου, δημοσιεύονται και στη σελίδα «Help Stavriana - Βοήθεια για τη μικρή μου Σταυριάνα», στο Facebook.
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.