Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Το απόγευμα μπαίνει στα βαθιά η συζήτηση για Ασφάλεια.

Η μεγάλη μέρα για το κρίσιμο κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων έφτασε. Η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Crans Montana αρχίζει, με αβέβαιο το ποια θα είναι η κατάληξή της αλλά και το πότε θα ολοκληρωθεί.
  Η εναρκτήρια συνάντηση άρχισε στις 11:15 ώρα Κύπρου, ενώ προηγουμένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με το Εθνικό Συμβούλιο, που βρίσκεται από την Τρίτη στο ελβετικό θέρετρο.
 
Η ε/κ πλευρά προσέρχεται στη Διάσκεψη με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη. 
 
Πυρετός διεργασιών και διαβουλεύσεων σε διμερές επίπεδο, καθ' ολη τη διάρκεια της Τρίτης, με αποκορύφωμα το δείπνο που παρέθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη και οι ελβετικές αρχές για όλες τις αντιπροσωπείες.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συναντήσεις τόσο με τον Έιντε όσο και με τον Κοτζιά και τον Τζόνσον, ενώ είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην αρχή του δείπνου.
 
Στη Διάσκεψη, εκτός από την ε/κ και την τ/κ πλευρά, παρούσες θα είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) και η ΕΕ ως παρατηρητής. 
 
Τα σενάρια πολλά, ωστόσο η ώρα της αλήθειας για τις τουρκικές προθέσεις έχει φτάσει. 
 
Το Sigmalive θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις από το ελβετικό θέρετρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.