Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Φόβους για αλλοίωση των εγγυήσεων εκφράζει η τ/κ ηγεσία.

Στην εκτίμηση ότι το προσχέδιο Έιντε δεν θα ικανοποιήσει ούτε την ε/κ ούτε την τ/κ πλευρά προέβη χθες ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, σημειώνοντας ότι αν δεν υπάρξει σοβαρή εξέλιξη, τότε ο ίδιος δεν θα λάβει μέρος στη διάσκεψη για την Κύπρο.

Οι δηλώσεις τόσο του κ. Οζγκιουργκιούν όσο και των υπόλοιπων αρχηγών των κομμάτων έγιναν μετά από την ενημέρωση που έτυχαν τόσο για τις εξελίξεις όσο και για το προσχέδιο από τον Μουσταφά Ακιντζί. Ο ηγέτης του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς, είπε ότι θα μεταβεί στην Ελβετία και εξέφρασε φόβους ότι εκεί θα αλλοιωθούν οι συμφωνίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.
Υπάρχει ανάγκη για επικέντρωση σε ένα αποτέλεσμα, για αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα και θάρρος, δήλωσε για τη διάσκεψη στο Κρανς-Μοντάνα ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, που διευκρίνισε ότι το ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα του στη διάσκεψη θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί από το ανώτατο όργανο του ΡΤΚ. Το έγγραφο Έιντε ξεκαθαρίζει περισσότερο το έδαφος των διαπραγματεύσεων, είπε σημειώνοντας ότι ούτε και περίμεναν ότι το έγγραφο αυτό θα κόμιζε κάποιες προτάσεις.

Το έγγραφο Έιντε επιχειρεί να διασαφηνίσει τις θέσεις των πλευρών ενόψει της διάσκεψης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο Κρανς-Μοντάνα. Το σημαντικό είναι να δούμε πώς θα πάει στο Κρανς-Μοντάνα. Αναφερόμενος στο θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων ο κ. Οζγιγίτ είπε ότι οι Τ/κ, λόγω των όσων έζησαν στο παρελθόν, έχουν κάποιες ανησυχίες, οι οποίες για να καταλαγιάσουν θα πρέπει με κάποιο τρόπο το σύστημα των εγγυήσεων να συνεχιστεί.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.