Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Κυπριακό, διμερείς σχέσεις και ενέργεια στη συνάντηση του ΠτΔ με τον Πρωθυπουργό Λιβάνου.

Κυπριακό, διμερείς σχέσεις  και ενέργεια στη συνάντηση του ΠτΔ με τον Πρωθυπουργό Λιβάνου

Συνάντηση ΠτΔ με Πρωθυπουργό Λιβάνου.  
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες αργά το βράδυ συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι στην Πρωθυπουργική Κατοικία στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, της συνάντησης ακολούθησε δείπνο στο οποίο παρέστησαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την Ενέργεια, τις περιφερειακές εξελίξεις, το Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου.
Συζητήθηκαν επίσης τρόποι περαιτέρω βελτίωσης της διασύνδεσης ανάμεσα σε Κύπρο και Λίβανο με έμφαση στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.
Εξάλλου, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας για την κατάσβεση πυρκαγιών, καθώς επίσης και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες για προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος το αμέσως επόμενο διάστημα.
Τη συνάντηση απασχόλησε επίσης η τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Λιβάνου η οποία, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο πριν το τέλος του 2017.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.