Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται ότι έριξαν την ιστοσελίδα του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συγκεκριμένη είδηση κάνει το γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσω ενημέρωσης η τουρκική ομάδα χάκερ Aslan NeferTim αναφέρει: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας".

Παράλληλα, η ομάδα του Τούρκων χάκερς πανηγυρίζει στο διαδίκτυο με μηνύματα όπως «η Αγιά Σοφιά είναι δικιά μας»...

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, πάντως, η σελίδα του πρωθυπουργού αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα, που θα αποκατασταθεί άμεσα.

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή» διαβεβαίωσε στις 21:00, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στην ανακοίνωσή του, με αφορμή την επίθεση από χάκερς στην ιστοσελίδα primeminister.gov.gr., το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.