Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Το έγγραφο Έιντε διεξήλθαν ΠτΔ – Τσίπρας, δεν αποκλείεται νέα συνάντηση τους απόψε.

Ο Κυβερνητικός Eκπρόσωπος Nίκος Χριστοδουλίδης, δεν απέκλεισε πριν από λίγο τη διεξαγωγή και νέας συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αργά απόψε μετά την ενημέρωση στην οποία θα προβεί ο Νίκος Αναστασιάδης προς τους ομολόγους του και τις διμερείς επαφές που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου.

“Μετά τις χθεσινές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Προέδρους της Επιτροπής και του Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, μόλις ολοκληρώθηκε, θα έλεγα, μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας κυριάρχησαν δύο θέματα”, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Όπως εξήγησε, “κατ’ αρχάς έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τις συζητήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ενώ συζητήθηκε και το περιεχόμενο του προσχεδίου του εγγράφου σε σχέση με τις συζητήσεις για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις στην Ελβετία. Η αξιολόγηση συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα”.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι “μεσολαβούν σήμερα και αύριο σημαντικές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ομολόγους τους που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τις συζητήσεις που αναμένεται να γίνουν στην Ελβετία, ενώ απόψε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις στην Τουρκία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό”.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι σε αυτό το μέσα σε αυτό το πλαίσιο “δεν θα απέκλεια είτε αργά απόψε, είτε νωρίς αύριο, να υπάρξει νέα συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.