Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Στον… πυρετό της Γενεύης.

Μετά την ανακοίνωση για επιστροφή στη Γενεύης αρχίζουν οι διεργασίες – Ετοιμάζει έγγραφο για Ασφάλεια και Εγγυήσεις ο Έιντε.
anastasiades-gkouteres-akincimesa

Σε περίοδο πυρετωδών προετοιμασιών εισέρχονται οι εμπλεκόμενες πλευρές μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΕ για επιστροφή στη Γενεύη.
Σύμφωνα με αυτήν, στις 28 Ιουνίου θα επανασυγκληθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο, σε πολιτικό επίπεδο, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και θα πραγματοποιηθεί «με τη συμμετοχή του κ. Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί, καθώς επίσης της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ως εγγυητριών δυνάμεων, και στην παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως παρατηρητή».
Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις –  Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο – και η ΕΕ ως παρατηρητής.
Ετοιμάζει έγγραφο για Ασφάλεια και Εγγυήσεις ο Έιντε
Τον λόγο πλέον έχει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος καλείται να ετοιμάσει έγγραφο αναφορικά με Ασφάλεια και Εγγυήσεις, επί του οποίου θα διεξαχθεί η διαδικασία.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει λάβει γραπτή διαβεβαίωση πως τα Ηνωμένα `Εθνη ότι το κοινό έγγραφο που θα καθοδηγεί τις συζητήσεις για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις θα είναι έτοιμο πριν τις 28 Ιουνίου.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.