Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στο μηχανοστάσιο πλοίου ανοιχτά της Ρόδου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, δύο μίλια ανοιχτά του ενυδρείου Ρόδου, επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος φορτηγού πλοίου στο μηχανοστάσιο του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στο μηχανοστάσιο πλοίου ανοιχτά της Ρόδου Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο MED STAR το οποίο μεταφέρει φορτηγά αυτοκίνητα .
Εκτός από το πλήρωμα, στο σκάφος επιβαίνει και ένας επιβάτης ως οδηγός φορτηγού οχήματος. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και αυτό που προέχει είναι να απομακρυνθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου.
Για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αξιωματικοί του οποίου  σε συνεργασία με τους τοπικούς αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση.
 

Στην επιχείρηση παίρνει μέρος από τις 10 το βράδυ και ελικόπτερο διάσωσης.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ....
ωρα: 22:15
Πριν από λίγα λεπτά, με εντολή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, δόθηκε εντολή να αποπλεύσουν από το λιμάνι της Ρόδου 8 αλιευτικά σκάφη και 2 ρυμουλκά τα οποία σπεύδουν στο σημείο για να μεταφέρουν 20 άτομα πλήρωμα, που επιβαίνουν σε μια απο τις σωσίβιες λέμβους.
Από την παραλία του ενυδρείου πάντως, διακρίνεται το σκάφος, το οποίο πριν απο λίγα λεπτά έσβησαν τα φώτα του, πιθανότητα εξαιτίας της πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο.
ώρα 22:39
Στο πλοίο εκτός από τους 20 που διασώθηκαν και θα μεταφερθούν σε λίγο στο λιμάνι της Ρόδου, επιβαίνουν ακόμα άλλα 12 άτομα, τα οποία μαζί με τον καπετάνιο του σκάφους, δίνουν ηρωϊκή μάχη προκειμένου να μπορέσουν να διασώσουν το πλοίο.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ αξιωματικός του Λιμενικού σώματος, οι πάντες βρίσκονται σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί να εγκαταλείψουν άμεσα και με ασφάλεια το σκάφος και τα υπόλοιπα 12 άτομα.
rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.