Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Στις 30 Ιουνίου στο Κραν Μοντάνα ο ΓΓ του ΟΗΕ.


 Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να μεταβεί ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας  για τις εργασίες της διάσκεψης για την Κύπρο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη πηγή στα Ηνωμένα Εθνη.

Παραμένει άγνωστο ωστόσο το διάστημα που ο κ. Γκουτέρες θα παραμείνει στις συνομιλίες και ποιος θα είναι ο βαθμός της συμμετοχής. Πάντως η ίδια πηγή προσδιόρισε τη διάρκεια αυτού του γύρου «κοντά στις 10 μέρες».
Σε σχέση με το πρόγραμμα της έναρξης, στις 28 Ιουνίου, σχεδιάζεται το πρωί να ξεκινήσουν οι εργασίες της διάσκεψης για την ασφάλεια και της εγγυήσεις, ενώ το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι συνομιλίες των δύο πλευρών για τα υπόλοιπα κεφάλαια.
Αναφορικά με τις συμμετοχές, η Ελλάδα και η Τουρκία θα εκπροσωπηθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών, ενώ η Βρετανία από υφυπουργό.  Την ΕΕ θα εκπροσωπήσει στην έναρξη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμμερμανς και στις 30 Ιουνίου θα έλθει η επίτροπος Εξωτερικών και Άμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλησαν στον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε οι παρατηρήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας πάνω στο κείμενο του κοινού εγγράφου που δόθηκε στα μέλη της διάσκεψης.
Πηγή:ΚΥΠΕ
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.