Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Επικρατέστερη ημερομηνία η 28η Ιουνίου για τη διάσκεψη.

Στις 28 Ιουνίου τοποθετείται κατά πάσα πιθανότητα η πραγματοποίηση της διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από ελληνικές πηγές, οι διαβουλεύσεις προσανατολίζονται όπως πραγματοποιηθεί η συνάντηση προς τα τέλη του μήνα, δηλαδή στις 27, 28 ή 29 Ιουνίου, με επικρατέστερη ημερομηνία τις 28 Ιουνίου.
Οι ίδιες πηγές μάς ανέφεραν ότι γίνονται συνεννοήσεις μεταξύ του Ελληνικού ΥΠΕΞ και του Έσπερ Μπαρθ Έιντε τόσο για το περιεχόμενο της διάσκεψης όσο και για τον τελικό ορισμό της ημερομηνίας.
Απαντώντας σε ερώτηση η αρμόδια πηγή είπε ότι προγραμματίζεται και συνάντηση μεταξύ του κ. Έιντε με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, είτε κάπου στην Ευρώπη είτε στην Αθήνα, πριν την πραγματοποίηση της διάσκεψης.

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα περί συνάντησης των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι αυτές πραγματοποιούνται σε επίπεδο Γραμματέων και εντάσσονται στο πλαίσιο των τακτικών εξαμηνιαίων διμερών επαφών μεταξύ των δύο Υπουργείων. Όπως ξεκαθαρίστηκε, η συνάντηση δεν έχει άμεση σχέση με την ενδεχόμενη πραγματοποίηση της διάσκεψης για την Κύπρο, αλλά σε αυτές τις επαφές συζητούνται διμερή θέματα.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.