Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

W. Schaeuble: Καμία ελάφρυνση για το ελληνικό χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΟ : Mετά από 7 χρόνια μνημόνια και ατελείωτα μέτρα,ο λαός έχει κουραστεί,αφού το χρέος μεγαλώνει αντί να μικραίνει και η κατάσταση δείχνει αδιέξοδη.Ποιά άραγε θα είναι η τελική κατάληξη όλων αυτών των ανούσιων μέτρων;W. Schaeuble: Καμία ελάφρυνση για το ελληνικό χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος

Συγκρατημένος ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα γεφυρώσουν εν τέλει τις διαφορές τους όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Μιλώντας μετά την πρώτη συνάντησή του με τον νέο Γάλλο ομόλογό του Bruno Le Maire, ο κ. Schaeuble επισήμανε πάντως ότι ΔΝΤ και Ευρώπη δεν έχουν ακόμα βρει τη χρυσή τομή όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα. Σημείωσε πως το Ταμείο είναι πιο επιφυλακτικό στις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι τυχόν αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους πριν από τη λήξη του Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2018, θα απαιτήσουν την έγκριση της κάτω γερμανικής Βουλής.
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο κ. Schaeuble υπογράμμισε ότι δεν είναι στιγμή να μιλάμε για οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, ενώ προσπάθησε να στείλει καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές, λέγοντας πως «θα πρέπει να εμπιστεύονται» τη χώρα μας.
Ο κ. Schaeuble εστίασε την προσοχή στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως οι αλλαγές που έχει δεχτεί η Ελλάδα είναι εντυπωσιακές, όμως δεν έχουν ακόμα πετύχει τον απώτερο στόχο, δηλαδή να καταστήσουν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία. 
«Αυτό που η κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο αποφάσισαν είναι σημαντικό, πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Schaeuble.
Τέλος, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και ο Γερμανός ομόλογός του ανακοίνωσαν τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας προκειμένου να προχωρήσει «γρηγορότερα και μακρύτερα» η ενοποίηση της ευρωζώνης.
«Συμφωνήσαμε έτσι να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά μια ομάδα εργασίας μεταξύ του W. Schaeuble και εμού, της οποίας έργο θα είναι να παρουσιάσει…πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να προχωρήσουμε στην ενοποίηση της ευρωζώνης», δήλωσε ο Le Maire από το Βερολίνο, αναφερόμενος στα θέματα της «δημοσιονομικής σύγκλισης», του «συντονισμού των οικονομικών πολιτικών» και των κοινών επενδύσεων.
Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: SOOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.