Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Αλλαγή σκυτάλης στη Γαλλία: Ο Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 10:00 (τοπική ώρα) στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου τον περίμενε ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους Φρανσουά Ολάντ, για να αναλάβει τα καθήκοντα του όγδοου προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.
Αλλαγή σκυτάλης στη Γαλλία: Ο Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων
Ο νεότερος πρόεδρος που έχουν εκλέξει ποτέ οι Γάλλοι, ηλικίας 39 ετών, περπάτησε αργά πάνω στο κόκκινο χαλί επιθεωρώντας ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς, πριν τον υποδεχθεί ο προκάτοχός του στο πλατύσκαλο του Προεδρικού Μεγάρου.


Ο Ολάντ χαιρετά τον Μακρόν λίγο πριν του παραδώσει την προεδρία
Ο Ολάντ χαιρετά τον Μακρόν λίγο πριν του παραδώσει την προεδρία


Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μια χειραψία μερικών δευτερολέπτων. Ο Φρανσουά Ολάντ, χαμογελαστός, έβαλε για λίγο το χέρι του στον ώμο του διαδόχου του. Στη συνέχεια οι δυο τους πέρασαν στο προεδρικό γραφείο, το χρυσό σαλόνι του πρώτου ορόφου, για μια συνομιλία που θα διαρκέσει μισή ώρα.


Ο Μακρόν περπατά στο κόκκινο χαλί
Ο Μακρόν περπατά στο κόκκινο χαλί


Παραδοσιακά στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ο απερχόμενος παραδίδει μερικά κρατικά απόρρητα στον διάδοχό του, αρχίζοντας από τους περίφημους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

Μετά τη συνομιλία αυτή, όλα θα εξελιχθούν πολύ γρήγορα. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συνοδεύσει τον προκάτοχό του μέχρι το αυτοκίνητό του. Μετά θα μεταβεί στο σαλόνι των πρεσβευτών όπου θα του απονεμηθεί ο μεγαλόσταυρος της Λεγεώνας της Τιμής και στη συνέχεια θα περάσει στην αίθουσα των γιορτών όπου ο πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου, ο Λοράν Φαμπιούς, θα ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Η νέα πρώτη κυρία, η Μπριζίτ Μακρόν, ντυμένη με φόρεμα και σακάκι χρώματος μπλε της λεβάντας, είχε φθάσει λίγα λεπτά νωρίτερα από τον σύζυγό της στην αυλή του Προεδρικού Μεγάρου.


Ευδιάθετη η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας εισέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο
Ευδιάθετη η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας εισέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο


Εκατοντάδες φωτογράφοι και εικονολήπτες που ήταν ανεπτυγμένοι στην αυλή και μέχρι και τις σκεπές του προεδρικού μεγάρου, απαθανάτισαν κάτω από έναν απειλητικό ουρανό αυτή την επίσημη στιγμή της μεταβίβασης της εξουσίας.


Το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε με κόσμο και φόρεσε τα καλά του
Το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε με κόσμο και φόρεσε τα καλά του


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.