Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση Πάπα – Τραμπ.


O Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να είναι “ειλικρινής” με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τις βαθιές διαφωνίες τους σε ζητήματα όπως η μετανάστευση και η κλιματική αλλαγή, όταν οι δυο τους συναντηθούν για πρώτη φορά στο Βατικανό αργότερα αυτό το μήνα.

Επεσήμανε, ωστόσο, σε δημοσιογράφους, ενώ ταξίδευε αεροπορικώς από την Πορτογαλία ότι δεν θα κρίνει τον Αμερικανό Πρόεδρο μέχρι να ακούσει τις απόψεις του στο τετ-α-τετ τους την 24η Μαϊου.
“Ακόμα κι αν κάποιος σκέφτεται διαφορετικά πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς σχετικά με το τι ο καθένας σκέφτεται”, επεσήμανε ο Φραγκίσκος.
“Θέματα θα αναδειχθούν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας. Θα πω τί σκέφτομαι και εκείνος θα πει τί σκέφτεται. Αλλά δεν θέλησα ποτέ μου να κρίνω κάποιον μέχρι πρώτα να τον ακούσω”, ανέφερε.
Η συνάντηση του Ποντίφικα με τον Τραμπ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από αμηχανία δεδομένων των διαμετρικά αντίθετα απόψεών τους σε θέματα όπως η μετανάστευση, το προσφυγικό και η κλιματική αλλαγή, θέσεις που όπως είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του “είναι πολύ γνωστές”.
Πέρυσι, για παράδειγμα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά τις απόψεις του υποψηφίου τότε Τραμπ για τη μετανάστευση και την πρόθεσή του να οικοδομήσει ένα τοίχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, ο Φραγκίσκος επεσήμανε ότι ένας άνθρωπος με τέτοιες απόψεις “δεν είναι Χριστιανός”.
Ο Τραμπ του απάντησε ότι είναι “απαράδεκτο” ο Ποντίφικας να αμφισβητεί την πίστη του.
Εντούτοις, ο Φραγκίσκος τονίζει ότι προτίθεται να βρει κοινό έδαφος με τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
“Υπάρχουν πάντα πόρτες που δεν είναι κλειστές. Πρέπει να βρούμε τις πόρτες που είναι έστω μισάνοικτες, να μπούμε και να συζητήσουμε σχετικά με τα όσα μας ενώνουν και να προχωρήσουμε μπροστά, βήμα προς βήμα” σημείωσε.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.