Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Δυο πυραυλάκατοι του τουρκικού Ναυτικού στο Αγαθονήσι…


Έμπρακτη απόδειξη της «αδυναμίας» που έχουν οι Τούρκοι για το Αγαθονήσι τα τελευταία χρόνια μας πρόσφεραν, με την «επίσκεψη αβροφροσύνης» που πραγματοποίησαν δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Ναυτικού, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…
Συγκεκριμένα, προσέγγισαν τις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, πριν από λίγες ώρες,
το μεσημέρι, παραβιάζοντας κατά τον πλου τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων παρακολουθούσε ελληνικό περιπολικό της Ακτοφυλακής, ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονταν μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που κινήθηκαν άμεσα προς την περιοχή.

Η ελληνική πλευρά προέβη άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης για απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων, τα οποία συμμετέχουν στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ». Παρέμειναν στην περιοχή για ένα 20λεπτο περίπου και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.
defence-point.gr
Τουρκικές πυραυλάκατοι στην ακτή του Αγαθονησίου!
του Γιάννη Πετρίδη.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, μεσημβρινές ώρες, δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Ναυτικού, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος» («Deniz Kurdu»), έφτασαν στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, όπου και παρέμειναν στην θαλάσσια περιοχή επί περίπου είκοσι λεπτά, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).
 
Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην περιοχή του Αγαθονησίου περιπολούσε παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και παρακολουθούσε συνεχώς την κίνηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων, ενώ η φρουρά του νησιού έθεσε υπό στόχευση τα πλοία με αντιαρματικά βλήματα 
 
Παράλληλα μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που ευρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, έπλευσαν άμεσα στην περιοχή του Αγαθονησίου.
 
Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους, επισημαίνεται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και προστίθεται: Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.